Weer problemen tijdens vlucht Ryanair
© EPA

Weer problemen tijdens vlucht Ryanair

Een vliegtuig van de Ierse prijsvechter Ryanair heeft zondag een voorzorgslanding moeten maken in Madrid. Het toestel had problemen gekregen tijdens een vlucht van Beauvais in Frankrijk naar het Canarische eiland Tenerife. Wat er precies mis was, is niet bekend. Na een reparatie kon het vliegtuig met 3 uur vertraging de reis voortzetten.

Zaterdag moest een toestel van Ryanair een noodlanding maken in Barcelona. Tijdens een vlucht van Bristol (Groot-Brittannië) naar het Spaanse Reus had het vliegtuig motorproblemen gekregen.

Afgelopen donderdag waren drie inzittenden van een Ryanair-toestel gewond geraakt door turbulentie tijdens de landing op Mallorca. Dat vliegtuig was opgestegen in Weeze, net over de grens bij Noord-Limburg.

De Spaanse luchtvaartautoriteiten begonnen vorige maand een onderzoek naar Ryanair. Drie toestellen van de maatschappij zouden op 26 juli een noodlanding hebben aangevraagd omdat ze te weinig brandstof hadden. Ze moesten wegens slecht weer uitwijken van Madrid naar Valencia. Toen de piloten aangaven dat de kerosine aan het opraken was, mochten ze voor hun beurt landen.