Susana Flores Gamez eerder dit jaar na het winnen van de titel in Sinaloa.
Susana Flores Gamez eerder dit jaar na het winnen van de titel in Sinaloa. © EPA

Mexicaanse Miss gedood in vuurgevecht met politie

Een 20-jarige vrouw uit Mexico is zaterdag om het leven gekomen toen de politie in de deelstaat Sinaloa een drugsbende onder vuur nam. De vrouw, Maria Susana Flores Gamez, was eerder dit jaar bij een schoonheidswedstrijd verkozen tot Miss Sinaloa.

Haar lichaam werd gevonden naast een automatisch geweer op de plek waar het vuurgevecht zich had voltrokken, in bergachtig gebied in de noord-Mexicaanse staat. Het is volgens de politie onduidelijk of ze het wapen zelf heeft gebruikt. 'Ze bevond zich in het gezelschap van de bende, maar we kunnen niet zeggen of ze heeft deelgenomen aan het vuurgevecht', aldus de openbaar aanklager.

Achtervolging
Het vuurgevecht volgde op een langdurige achtervolging. Naast Flores Gamez kwamen twee andere verdachten om het leven. Vier verdachten werden gearresteerd.

Het is volgens de politie ten minste de derde keer dat er een relatie blijkt tussen schoonheidswedstrijden en de georganiseerde misdaad in Mexico. Vorig jaar verscheen een film, 'Miss Bala' ('Miss Kogel'), waarin de sleutelscène leek op de schietpartij waarbij Flores Gamez werd gedood.