De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton lurkt aan een flesje bier in Cafe Havana in Cartagena, Colombia.
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton lurkt aan een flesje bier in Cafe Havana in Cartagena, Colombia. © AFP

Hillary Clinton zet bloemetjes buiten in Colombia

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton is dit weekeinde, na een dag van intensief diplomatiek overleg en een diner dat tot na middernacht duurde, gespot terwijl ze in een bar in het Colombiaanse Cartagena de bloemetjes buiten zette.

'Ze zag eruit alsof ze het geweldig naar haar zin had', zei een van de aanwezigen tegen persbureau Reuters. Clinton dronk bier en ze danste tot diep in de nacht, in het gezelschap van een aantal persoonlijke medewerkers en veiligheidsagenten.

Een vertegenwoordiger van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigde Clintons aanwezigheid nadat foto's ervan naar buiten waren gekomen. Op de vraag of ze het uitje in Cafe Havana leuk had gevonden, antwoordde hij: 'Heel erg.'

Net als president Obama was Clinton dit weekeinde in Cartagena vanwege de Top van de Amerika's, de conferentie van landen van het Noord- en Zuid-Amerikaanse continent.