Amanda Knox
Amanda Knox © AP

Beroep tegen Amanda Knox begint eind september

Het hoger beroep in het Italiaanse moordproces tegen de Amerikaanse studente Amanda Knox begint op 30 september. Dat werd in Perugia bekendgemaakt. Ook de vroegere vriend van de Amerikaanse, Raffaele Sollecito, is opnieuw aangeklaagd.

Het hoger beroep moet overnieuw gedaan worden doordat de hoogste gerechtelijke instantie van Italië in maart de vrijspraak in hoger beroep ongedaan had gemaakt, omdat er 'tekortkomingen en tegenstrijdigheden' waren vastgesteld.

Knox en Sollecito waren in 2009 in Italië wegens moord tot een lange gevangenisstraf veroordeeld en in 2011 weer vrijgesproken. De zaak kreeg wereldwijd veel aandacht.

Gevangenisstraf onwaarschijnlijk
In 2007 werd Knox' vriendin en medebewoonster Meredith Kercher in de universiteitsstad Perugia met doorgesneden keel en halfnaakt teruggevonden. Er was sprake van uit de hand gelopen seksspelletjes.

Knox woont sinds haar vrijspraak weer in de Verenigde Staten. Maar zelfs als de 25-jarige vrouw straks schuldig wordt bevonden, is het niet waarschijnlijk dat ze in de gevangenis komt. Daartoe moeten de Verenigde Staten Knox aan Italië uitleveren. Net zoals Sollecito heeft Knox altijd gezegd onschuldig te zijn.