Archieffoto.
Archieffoto. © REUTERS

'Playstation 4 komt voor zomer op de markt en kost 320 euro'

Sony zal voor de start van de vakantieperiode van 2013 de nieuwe Playstation op de markt brengen. Dat melden Japanse media donderdag. Het apparaat krijgt waarschijnlijk de naam Playstation 4 en gaat rond de 320 euro kosten.

Het zal de eerste nieuwe Playstation zijn sinds de lancering van de Playstation 3, zeven jaar geleden. Het ontwerp van de console zou geheel nieuw zijn, verbinding kunnen maken met andere apparaten, een touchscreen bevatten en toegang tot sociale media hebben. Waarschijnlijk zal Sony de nieuwe spelcomputer op 20 februari presenteren, tijdens een evenement van het bedrijf.

De markt voor spelcomputers en games beleeft momenteel een moeilijke periode. Nintendo liet in januari weten dat de verkoop van diens in november uitgebrachte Wii U tegenvalt. Het was de eerste keer in zes jaar tijd dat het Japanse bedrijf met een nieuwe spelcomputer kwam.

Sony Computer Entertainment (SCE) maakt donderdag haar financiële resultaten van april tot en met december 2012 bekend. Het Japanse fiscale boekjaar loopt tot en met 31 maart. In de eerste twee kwartalen verloor het bedrijf 368 miljoen euro, zo'n 5,7 procent minder dan in dezelfde periode in 2011. Met het vierde opeenvolgende verlies op rij ondergaat Sony een herstructureringsplan om de neergang een halt toe te roepen.