Lenovo klaar voor strijd met Apple en Samsung
© EPA

Lenovo klaar voor strijd met Apple en Samsung

Lenovo heeft serieuze plannen om marktaandeel af te snoepen van Apple en Samsung. De Chinese computergigant wil zich de komende tijd namelijk meer bezig houden met high-end mobiele apparaten.

'Onze belangrijkste strategie is dat we de mobiele markt, die wordt gedomineerd door Apple en Samsung, verder gaan verkennen', zegt CEO Yang Yuanqing in een interview met China Daily. Hij voegt daaraan toe dat Lenovo wellicht marktaandeel zal proberen te vergaren door middel van overnames en fusies.

Smartphones van Lenovo zijn behalve in China onder meer in Rusland, de Filipijnen en India verkrijgbaar, maar op deze buitenlandse activiteiten wordt nog geen winst gemaakt. Yang verwacht dat dat nog wel even zal duren en mede daarom richt zijn bedrijf zich voorlopig met name op China.

Lenovo claimt in eigen land het bedrijf te zijn met het grootste marktaandeel op de smartphonemarkt, voor andere Chinese grootmachten als Huawei en ZTE. In de laatste drie maanden zou Lenovo in China zo'n 9 miljoen smartphones hebben verkocht.