'Syrische kinderen gedood door clusterbommen'
© ARCHIEFFOTO AFP

'Syrische kinderen gedood door clusterbommen'

Een aantal kinderen is gisteren omgekomen bij een luchtbombardement op Deir Assafir, een dorp ten zuiden van de Syrische hoofdstad Damascus. Volgens militanten van de oppositie dropte het leger clusterbommen op het dorp. Dat meldt een woordvoerder van de rebellen in Deir Assafir.

Video's die door de militanten online zijn gezet, tonen de lichamen van twee meisjes en drie jongetjes. De cameraman zegt: '25 november 2012, een gevechtsvliegtuig van het type MiG gooit clusterbommen op Deir Assafir'.

Volgens de rebellen kwamen tien kinderen om het leven. Het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten spreekt van acht doden. Volgens het Observatorium is het bovendien onmogelijk om aan de hand van de video's van de rebellen uit te maken of er effectief clustermunitie werd gebruikt.

Verschillende internationale mensenrechtenorganisaties hebben Syrië al beschuldigd van het gebruik van clustermunitie. Het land heeft de Conventie van Oslo niet ondertekend, die sinds 1 augustus 2010 de productie, het gebruik, de opslag en de overdracht van clustermunitie verbiedt.