Medewerkers van het Leger des Heils begin deze maand in New York bij het verlenen van noodhulp nadat superstorm Sandy over de stad was getrokken.
Medewerkers van het Leger des Heils begin deze maand in New York bij het verlenen van noodhulp nadat superstorm Sandy over de stad was getrokken. © REUTERS

Directeur Leger des Heils steelt magazijn vol giften bij elkaar

Een 51-jarige man uit Canada is aangehouden vanwege diefstal uit een magazijn van het Leger des Heils in Toronto. In twee jaar tijd zou de man, directeur van het magazijn, honderdduizend voorwerpen hebben gestolen, waaronder speelgoed, kinderwagens en wiegjes.

De goederen hebben volgens het Leger des Heils een waarde van 2 miljoen dollar (ruim 1,5 miljoen euro). Ten minste een deel ervan werd, verpakt op 146 houten pallets, teruggevonden in een ander magazijn in Toronto.

De liefdadigheidsorganisatie zegt alles in het werk te stellen om ervoor te zorgen dat zoiets in de toekomst niet nog een keer gebeurt. De directeur is ontslagen. Hij moet in januari voor de rechter komen op verdenking van onder meer diefstal en het bezit van gestolen goederen.