Tijger verwondt man in dierentuin New York
© AP

Tijger verwondt man in dierentuin New York

Een 25-jarige man is vrijdag ernstig gewond geraakt in de dierentuin van de Bronx in New York. Vanaf een treintje op een verhoogde lijn sprong hij in de tijgerkuil. Daar werd hij aangevallen door de 11 jaar oude, 180 kilo zware Siberische tijger Bachuta. Na 10 minuten wisten verzorgers het dier weg te jagen met een brandblusser.

Dat hebben lokale autoriteiten bekendgemaakt. Het is niet bekend wat de man dreef tot zijn daad. Hij werd in kritieke toestand overgebracht naar een ziekenhuis. Daar is zijn toestand iets vooruitgegaan. Hij heeft bijtwonden aan armen, benen en een schouder. 'Een been is ernstig gewond geraakt', zei een woordvoerder van de brandweer. Volgens onbevestigde berichten is de man een voet kwijtgeraakt.

De tijger wordt niet afgemaakt. De directeur van de dierentuin spreekt van 'een buitengewone gebeurtenis die gebeurde omdat iemand zichzelf in gevaar probeerde te brengen. De tijger deed niets verkeerd.'

In juli drong een man het tijgerverblijf in de dierentuin van het Deense Kopenhagen binnen. Hij klom over de omheining en stak de gracht over. De tijgers doodden de man.