John Travolta met zijn vrouw Kelly Preston.
John Travolta met zijn vrouw Kelly Preston. © REUTERS

Zomerzonde 11: Is John Travolta gay?

Vechtscheidingen van de eeuw, liefdesbaby's en -vakanties, ontrouw en tragische sterfgevallen: de showbizz kent geen zomerstop. Martine de Jong & Paul Onkenhout verbazen zich en houden elkaar op de hoogte. In brief 11: het huwelijk van John Travolta dat wellicht op klappen staat, of toch niet?

Die hele roddelhoek van de journalistiek heeft me echt in zijn greep, Paul. Ik wil er alles van weten. Ken jij bijvoorbeeld het verschijnsel blind item? Deze term wordt gebruikt voor een vuige roddel die zó vuig is, dat er voor de zekerheid maar geen namen worden genoemd.

De allereerste blinde items verschenen in het New Yorkse krantje Town Topics, een roddelblad waarmee de hele society werd afgeperst. Dat ging dan als volgt. Op de ene bladzijde verscheen een artikel over een beroemd acteur en over hoe deze een fantastische rol speelde in de nieuwe Batmanfilm. Op de andere bladzijde plaatste men dan een blind item over een niet nader te noemen acteur die zijn superheldenkostuum ook thuis draagt, in de slaapkamer, terwijl zijn vrouw dingen roept als 'O, vleermuisman, neem me.' De acteur in kwestie kon dan dat tweede verhaal verhinderen in ruil voor geld. Ik zie hier een verdienmodel voor ons, Paul!

De scheiding van Tom Cruise en Katie Holmes was al weken voor het gebeurde een blind item op internet. Er werd zoiets beweerd als 'Een bekend showbizzpaar gaat binnenkort scheiden omdat de vrouw niet meer kan omgaan met de invloed van de man op hun dochter. De man is een actief lid binnen de Scientology en springt graag op en neer op gele bankstellen.' Nou ja, Paul, dat kan natuurlijk iedereen wel zijn.

JOHN TRAVOLTA OF WILL SMITH?
Het blinde item dat momenteel iedereen bezighoudt, is dat van nóg een showbizzscheiding die eraan zit te komen. Het zou hier gaan om een erg beroemd echtpaar, waarvan de man ook is betrokken bij Scientology. Deze man zou bovendien gay zijn. Prima. Namen die veel genoemd worden betreffende deze affaire zijn Will Smith en John Travolta. De suspense!

Heb ik tot slot nog een blind item voor jou, Paul. Ik heb namelijk gehoord dat een Amsterdamse volkszanger met schapenkrullen een nieuwe vriend heeft van 27. Het is nog heel pril, en de zanger heeft al aangegeven met rust gelaten te willen worden, dus mondje dicht over deze 'topper'.

Paul Onkenhout antwoordt morgenochtend.

Lees hier de vorige brief van Paul Onkenhout