Heerenveen na onrustige week in extremis naast VVV
© ANP

Heerenveen na onrustige week in extremis naast VVV

VVV-Venlo zal zaterdag met gemengde gevoelens terugkeren naar Limburg. De ploeg speelde met 2-2 gelijk tegen sc Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion. Uche Nwofor en Marcel Seip kopten twee keer raak voor VVV uit dode spelmomenten. Lukas Marecek en Alfred Finnbogason redden daarna alsnog een punt.

Heerenveen had met een overwinning wat meer afstand van de onderste plekken van de ranglijst te kunnen nemen, maar daar leek de ploeg zich in de eerste helft niet van bewust. Hoewel de Friezen het eerste half uur voetballend de overhand hadden, creëerde de equipe van trainer Marco van Basten nauwelijks kansen. Erg gretig oogden 'de Pompeblêden' ook niet en de counters van VVV waren een stuk dreigender.

Sowieso legden de Limburgers meer strijd aan de dag. De behendige Bryan Linsen en middenvelders Oguzhan Türk en Robert Cullen waren daar de exponenten van. Türk was aan de bal echter minder gelukkig en veel van zijn voorzetten en vrije trappen werden geblokt door verdedigers van Heerenveen. Misschien was het daarom dat hij in de 36e minuut Barry Maguire een keer achter een vrije trap liet.

Dat betaalde zich uit. Maguire legde de bal panklaar op het hoofd van Nwofor, die zaterdag vaker een plaag was voor de Friezen. De lange Nigeriaan kon simpel binnenknikken achter keeper Nordfeldt. Alle 'schwung' was er daarna uit bij Heerenveen dat zich gezapig naar de rust speelde. Daarbij kreeg de ploeg nog enige 'steun' van de harde kern, die zich zingend tegen voorzitter Robert Veenstra keerde.

Wat Van Basten zijn ploeg voorspiegelde in de rust zal wel nooit bekend worden, maar effect had het zeker. Heerenveen kwam een stuk sterker uit de kleedkamer na de pauze en kreeg een paar goede kansen, vooral in de persoon van Filip Djuricic. De flegmatieke middenvelder annex aanvaller had het vizier echter niet op scherp staan.

Hoewel de 1-1 meer in de lucht hing dan de 0-2, kopte Seip onverwachts toch een hoekschop binnen in de 68e minuut. VVV leek daarmee op rozen te zitten, maar de Friezen gaven niet op. Een minuut later werd de marge al weer teruggebracht naar één. Marecek schoot simpel langs keeper Niki Mäenpää van VVV.

Diezelfde Mäenpää behoedde de Limburgers vervolgens zelfs voor verlies. Meer dan eens stond de Finse doelman de gelijkmaker van Heerenveen in de weg, maar toch moest hij toezien hoe topschutter Finnbogason alsnog tegen scoorde. Door het gelijke spel blijft VVV onderin de eredivisie staan en blijft Heerenveen middenmoter.