Evander Sno.
Evander Sno. © ANP

Sno moet na ingreep weer op nul beginnen

Evander Sno heeft deze week een ingreep ondergaan die hem van zijn hartritmestoornissen af moet helpen. Volgens zijn club NEC is het nog onduidelijk of de ingreep succesvol is geweest. 'Dat moeten we afwachten', aldus trainer Alex Pastoor vandaag. 'Maar hoe dan ook, hij is er zo lang uit geweest, dat hij straks weer op nul moet beginnen.'

Als speler van Ajax kreeg Sno in september 2010 tijdens een duel van de beloften een hartstilstand. Twee jaar later, eind september, viel hij vanwege hartritmestoornissen uit in het duel met Feyenoord. Sindsdien kwam de middenvelder niet meer in actie voor NEC en volgde hij een apart programma om zich klaar te maken voor de ingreep.

Personele problemen NEC
NEC-trainer Alex Pastoor heeft behoorlijk wat personele problemen voor het uitduel met RKC Waalwijk van zaterdag. Met name op het middenveld is de ziekenboeg volgestroomd.

Zo ontbreken de geblesseerden Nick van der Velden (lies), Marcel Stutter (knie) en Geert Arend Roorda (voet). Daartegenover staat de terugkeer van Ryan Koolwijk, die een schorsing achter de rug heeft. Nathaniel Will en Michel Breuer vielen tegen NAC uit, maar zijn tijdig hersteld.

Youri Loen, Stijn de Looijer en Danny van den Meiracker zijn al langer afwezig. Dat geldt ook voor Evander Sno, die inmiddels een ingreep heeft ondergaan die hem van zijn hartritmestoornissen af moet helpen.

Trainer Erwin Koeman van RKC mist nog steeds Peter Jungschläger, Mark Janssen, Guy Ramos en Richard Barroilhet. Ramos en Barroilhet kunnen waarschijnlijk snel weer aansluiten bij de groepstraining. Ramos brak eind september tegen Ajax een middenvoetsbeentje, terwijl Barroilhet sinds zijn komst van Fulham met een knieblessure kampt.