Miralem Sulejmani in actie voor Servië tegen Macedonië.
Miralem Sulejmani in actie voor Servië tegen Macedonië. © AFP

De Boer laat 'herstelde' Sulejmani bij Jong Ajax

Ajax reist zaterdag zonder Miralem Sulejmani af naar Almelo voor het duel met Heracles. Hoewel de Serviër afgelopen week hersteld leek te zijn van een enkelblessure en meedeed in de interland tegen Macedonië, vindt trainer Frank de Boer dat hij eerst weer met de groep mee moet trainen. Sulejmani traint nu nog met Jong Ajax.

'Sulejmani is niet 100 procent inzetbaar. Daarom traint hij nu met Jong Ajax. Hij moet eerst vol meetrainen met de groep en daarna in Jong Ajax spelen, voordat ik hem weer bij de selectie haal', aldus De Boer. 'We nemen alleen maar 100 procent fitte spelers mee.'

Christian Poulsen, die in de wedstrijd tegen FC Utrecht uitviel, is wel weer fit en zit bij de selectie. Nicolai Boilesen, Kolbeinn Sigthorsson en Thulani Serrero zijn nog steeds geblesseerd. Jody Lukoki, bijna hersteld van een meniscusscheurtje, reist ook niet mee naar Almelo.

Eyong Enoh is op de weg terug. De Kameroener gaat maandag zijn eerste minuten maken in een officiële wedstrijd, sinds een knieblessure hem vanaf begin juni aan de kant hield.