Laatste video's

NIEUW
02:12
Geselecteerd Speelt nu af

Waarom een pop aan de kerktoren van Sainte-Mère-Église hangt

75 jaar geleden werden op D-day 15000 Amerikaanse parachutisten boven de Franse kust gedropt. Er ging iets goed mis met de navigatie: beneden bleek geen weiland te liggen, maar een kerkplein. Door het lichte vuur op de achtergrond werd het prijsschieten voor de Duitsers. Maar wat doet die pop daar nu nog?

NIEUW
03:45
Geselecteerd Speelt nu af

Sneakers en korsetten in het Amsterdam Museum - V-vlog

Terwijl vrouwen zich vroeger in korsetten persten, luidt de boodschap nu vooral: vier elk lichaam. V-vlogger Lisa Koetsenruijter ziet in de tentoonstelling Fashion Statements hoe hedendaagse ontwerpers reageren op historische mode-items.

NIEUW
07:39
Geselecteerd Speelt nu af

‘Voor de ánder ben je anders’

Als model moet Jessica Gyasi (31) haar Ghanese achtergrond voortdurend verdedigen. De modewereld is voor ieder model hard, maar worden afgewezen op iets waar je niks aan kunt doen – dát doet pas pijn. ‘Na uren in de rij te hebben gestaan voor een casting hoor je: no, no, no, we willen geen zwarte modellen in onze shows.’

NIEUW
04:09
Geselecteerd Speelt nu af

Bertolf speelt Only Love in onze archiefkast

Singer-songwriter Bertolf was deze week te gast in onze podcast Met Groenteman in de kast om te praten over The Beatles en zijn eigen werk. Na afloop speelde hij dit liedje, Only Love, van zijn nieuwste album.

NIEUW
05:00
Geselecteerd Speelt nu af

Voor écht Koreaans eten moet je naar dit steegje in Den Haag

In een steegje in Den Haag serveren Jung-Ha Yoo (84) en Myung-Ki Min (75) al 19 jaar authentiek Koreaans eten. Foodvlogger Mooncake nam een kijkje bij het restaurant, en leerde en passant het geheim van hun eeuwige jeugd: iedere dag kimchi eten.

NIEUW
04:15
Geselecteerd Speelt nu af

V-vlog: theater tussen de koeien in Twente

Het hoort bij Nederland, maar het onderwerp komt in de kunsten maar zelden voor: het boerenleven. En dus schreef actrice Johanna Ter Steege ‘Hanna van Hendrik’, een theaterstuk over het leven op een Twentse boerderij. Een spektakelstuk en intiem tegelijkertijd: een Twents verhaal over universele menselijke waarden. Onze vlogger ging kijken en hield het nauwelijks droog.

Fitboy Maarten

Foodvlogs van Mooncake

Populair

NIEUW
02:50
Geselecteerd Speelt nu af

7 dingen die je moet weten over de drumsolo der drumsolo's

In het nummer In the Air Tonight van Phil Collins zit een drumsolo - zeg maar gerust de drumsolo der drumsolo’s - die álles veranderde. Als luisteraar hoor je een kabbelend nummer, totdat je na ruim drie minuten ineens op je hoofd wordt geramd met die donderende, galmende ‘PO-DUM PO-DUM PO-DOM PODOM DUM DUM’. Het geheim? De begrensde galm, oftewel 'gated reverb'. Vanaf 1981 hoorde je de gated reverb óveral, bijvoorbeeld in I Would Die 4 U van Prince of Bonnie Tyler's Total Eclipse of the Heart. Oké, officieel was de gated reverb al eerder te horen, en wel op een nummer van Peter Gabriel: Intruder. Maar Collins deed het voor het eerst op die kenmerkende, melodramatische ik-trap-je-deur-in-manier.

NIEUW
02:03
Geselecteerd Speelt nu af

Aarsman Collectie: ze zijn nat, maar gaan nog natter worden

In de Britse rivier de Eden wassen zigeuners traditiegetrouw elk jaar hun paarden. Hans Aarsman bekijkt de foto’s en ziet dat de beesten vooral naar de stal verlangen. Maar eerst moeten ze nog schoon: aan de teugels worden ze gedwee door een vrouw in regenlaarzen meegetroond naar de rivier.

NIEUW
03:26
Geselecteerd Speelt nu af

De lente maakt het voedselbos lawaaiig

Het is het seizoen van snelle veranderingen en uitbundige groei. Vroeg in de ochtend en laat in de avond is het een kakofonie van tegen elkaar opbiedende vogels. Ze hebben het moeilijk en sterven uit in ons land, maar zijn nu teruggekeerd van hun overwintering in Afrika. ‘Het is een drukte van belang.’

NIEUW
03:06
Geselecteerd Speelt nu af

Zo houdt Fortnite je verslaafd (en blijf je geld uitgeven)

Waarom is het computerspel Fortnite zo populair? Redacteur Niels Waarlo (zelf een waardeloze speler) pakt de virtuele wapens op en merkt hoe verslavend het spel is en waarom hij geld wil uitgeven aan pakjes en gekke dansjes.

NIEUW
04:09
Geselecteerd Speelt nu af

V-Vlog: geheime kasteelgangen en bijzondere souvenirs

Met een Landrover wordt Lisa Koetsenruijter naar kasteel De Haar gebracht, waar zij een openingsdiner attendeert voor de tentoonstelling ‘Bon Voyage! Groeten uit The Golden Age of Travel’. Ze loopt door geheime gangen, ziet bijzondere souvenirs en interviewt een barones.

NIEUW
02:28
Geselecteerd Speelt nu af

Aarsman collectie: Merkel schenkt stukje Berlijnse muur

De basiliek van de heilige Franciscus van Assisi is het schoolvoorbeeld van bescheidenheid en opoffering. Wat hebben die roze letters, een stukje zelfverheerlijking, te zoeken op het stukje van de Berlijnse Muur dat Angela Merkel heeft meegenomen?

De Voedselzaak

Populaire shows