Laatste video's

NIEUW
04:35
Geselecteerd Speelt nu af

Spelen met lichtgevende kunst van Daan Roosegaarde

‘Aanraken? Ja, graag!’ hangt aan de muur in de tentoonstelling van ontwerper/kunstenaar Daan Roosegaarde in het Groninger Museum. Hier geen dingen onder vitrines of hangend aan de wand, wel lege ruimtes die reageren op bezoekers. V-vlogger Lisa Koetsenruijter ging kijken.

NIEUW
02:27
Geselecteerd Speelt nu af

Wat doet deze verpleegster in haar eentje?

Het gaat hard tegen hard tijdens de protesten in Santiago. Het was even zoeken waar deze verpleegster op de foto precies staat, maar nu snapt fotodetective Hans Aarsman waarom zij als enige haar handen in de lucht heeft.

NIEUW
05:20
Geselecteerd Speelt nu af

De juwelen vliegen je om de oren in de Hermitage

Laat je onderdompelen in de luxe van de Russische tsaren en tsarina’s. De high society van Rusland had het duidelijk erg breed en liet het ook breed hangen. Diamanten, edelstenen, goud en zilver: hun sieraden staan voor veel meer dan versiering alleen, ontdekt onze V-vlogger in de Hermitage.

NIEUW
02:27
Geselecteerd Speelt nu af

De kinderen zijn de dans ontsprongen

Formulieren die uit vertrouwelijke dossiers steken, bacteriën die met gemak de handen van de dokter bereiken (jakkie), en staat daar nou een doos tissues op de grond? Nee, het ziekenhuis waarin dit jongetje wordt onderzocht lijkt niet erg hygiënisch. Toch kan dat in dit geval weinig kwaad, ziet fotodetective Hans Aarsman. De vijand verspreidt zich alleen via de lucht.

NIEUW
06:54
Geselecteerd Speelt nu af

Blaas je oude shirts nieuw leven in met groente

Bietjes, uien of wortel: het zijn behalve ingrediënten voor een lekker soepje ook de ideale kleurstoffen om oude kleding op te fleuren. Mode-ontwerper Sjaak Hullekes verkoopt zijn creaties van kleding die uit het vuilnis zijn gevist, onze V-vlogger Lisa Koetsenruijter probeert het zelf ook uit.

NIEUW
02:33
Geselecteerd Speelt nu af

Aarsman Collectie - Nog een paar seconden

Ondanks het nepgeweer is de jongeman onder de indruk van de verschijning van de oudere meneer. De jonge actievoerder heeft zijn knieën gebogen, zijn armen gespreid, ieder moment kan hij wegduiken, wegsprinten. Of heeft hij die houding om iets anders aangenomen?

Fitboy Maarten

Foodvlogs van Mooncake

Populair

NIEUW
02:16
Geselecteerd Speelt nu af

Aarsman Collectie: Niet Alle Stickers Gaan Over Klimaat

Fotodetective Hans Aarsman bestudeert een foto van de klimaatdemonstratie in Bern, Zwitserland. Daarop is een Range Rover vol stickers te zien. Twee daarvan, ‘Small Dicks Matter’ en ‘Eat More Ass’, zijn wel heel netjes geplakt. ‘Je gaat bijna denken dat ze er al zaten.’

NIEUW
06:07
Geselecteerd Speelt nu af

Molukse maaltijd aan het spoor

Frikandelbroodjes, oneetbare salades: het culinaire aanbod op stations laat nogal eens te wensen over. Maar niet in Vlissingen, daar serveren ze de Molukse keuken. En dat is zeldzaam in Nederland. Geef Mooncake zo’n warme kom papeda en ze valt je nooit meer lastig.

NIEUW
03:15
Geselecteerd Speelt nu af

Maaike Ouboter speelt een troostliedje in onze archiefkast

Uit het niets werd ze bekend door haar aangrijpende optreden bij het programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Nu, twee albums verder en met een theatertour voor de boeg, is ze te gast bij Gijs Groenteman in de archiefkast.

NIEUW
01:20
Geselecteerd Speelt nu af

Is havermelk beter dan koemelk?

Na vliegschaamte en kaasschaamte kan melkschaamte er ook nog wel bij. Koemelk is weliswaar gezond, maar niet al te best voor het klimaat. Zijn plantaardige alternatieven dan beter?

NIEUW
01:04
Geselecteerd Speelt nu af

Slim besparen met een nieuwe koelkast

In de Volkskrant Klimaatgids verzamelen we tips hoe je groenere keuzes maken, zonder het gevoel te hebben dat je van alles moet opgeven. Deze video gaat in op de vraag: Kun je slim besparen met een nieuwe koelkast en meteen klimaatvriendelijk zijn?

NIEUW
06:18
Geselecteerd Speelt nu af

De Japanse keuken is meer dan sushi – Foodvlog

Wie denkt dat de Japanse keuken beperkt blijft tot sushi, moet eens naar restaurant Ishii in Amstelveen. Onze foodvlogger Mooncake krijgt een kijkje in de keuken: ze leert hoe je echte okonomiyaki (Japanse pannekoek) maakt en proeft er gefrituurde kip waar fastfoodreus KFC jaloers op kan zijn.

De Voedselzaak

Populaire shows