V-vlogs van Lisa Koetsenruijter

Direct kijken

Alle afleveringen

5:30

De allerlaatste vlog vanuit Museum Tot Zover

De allerlaatste vlog vanuit Museum Tot Zover

5:34

Negen groene cadeaus onder de €15

De Black Friday deals vliegen je om de oren en miskopen zijn met al die kortingen snel gedaan. De tegenbeweging Green Friday roept op vooral duurzaam en verantwoord te kopen. Daarom geeft V-vlogger Lisa Koetsenruijter negen tips voor groene cadeaus.

5:31

Kleding van hondenhaar en parachutestof tijdens de oorlog

Een jasje van hondenhaar, een jurk van parachutestof en muizen- of mollenbont ter decoratie: in de Tweede Wereldoorlog was textiel schaars. V-vlogger Lisa Koetsenruijter bezocht het Verzetsmuseum in Amsterdam en zag hoe vrouwen, ondanks de donkere tijden, toch creatief wisten te zijn met kleding.

5:53

De grote slijmtest: ‘super stretchy’ en ‘satisfying’

Tien experts tussen de 3 en 11 jaar oud komen langs op de redactie. Hun vakgebied? Slijm. Zeer populair kinderspeelgoed. In de grote slijmtest vertellen zij welk slijm het beste is. De een is net ‘unicornpoep’, de ander ‘super stretchy’, ‘satisfying’ zelfs. Voor V-vlogger Lisa Koetsenruijter en redacteur Dorien van Linge heeft het iets rustgevends.

4:35

Spelen met lichtgevende kunst van Daan Roosegaarde

‘Aanraken? Ja, graag!’ hangt aan de muur in de tentoonstelling van ontwerper/kunstenaar Daan Roosegaarde in het Groninger Museum. Hier geen dingen onder vitrines of hangend aan de wand, wel lege ruimtes die reageren op bezoekers. V-vlogger Lisa Koetsenruijter ging kijken.

5:20

De juwelen vliegen je om de oren in de Hermitage

Laat je onderdompelen in de luxe van de Russische tsaren en tsarina’s. De high society van Rusland had het duidelijk erg breed en liet het ook breed hangen. Diamanten, edelstenen, goud en zilver: hun sieraden staan voor veel meer dan versiering alleen, ontdekt onze V-vlogger in de Hermitage.

6:54

Blaas je oude shirts nieuw leven in met groente

Bietjes, uien of wortel: het zijn behalve ingrediënten voor een lekker soepje ook de ideale kleurstoffen om oude kleding op te fleuren. Mode-ontwerper Sjaak Hullekes verkoopt zijn creaties van kleding die uit het vuilnis zijn gevist, onze V-vlogger Lisa Koetsenruijter probeert het zelf ook uit.

5:51

Lisa duikt in de wereld van gender en de borstenballenbak

Taal, opvoeding, kleding, macht: superveel dingen in de maatschappij hebben te maken met gender. In het Tropenmuseum duikt V-vlogger Lisa in de wereld van gender en ontdekt hoe mannelijkheid en vrouwelijkheid over de wereld verschilt.

6:08

Ronddwalen in de tuin waar Monet zijn waterlelies schilderde

Wereldberoemd zijn ze: de waterlelies van schilder Monet. Deze en andere tuinwerken zijn nu te zien in het Kunstmuseum in Den Haag (voorheen Gemeentemuseum). V-vlogger Lisa bezocht de tentoonstelling én ging terug naar de plek die Monet inspireerde tot zijn werken: zijn tuin in het Franse Giverny.

4:51

Nooit eerder kreeg ik zo veel zin om te dansen in een museum

Hoe werkt dat: muziek in een museum? Junte Uiterwijk, beter bekend als rapper Sticks, bracht zijn nieuwste muziek niet uit op cd of Spotify, maar als tentoonstelling in museum de Fundatie in Zwolle. Een unieke manier om muziek te beleven, ondervindt V-vlogger Lisa Koetsenruijter.

6:01

Nazi-design in Den Bosch - hoe design het kwaad kan dienen

‘Raar’, ‘onsmakelijk’ en ‘pijnlijk voor de nabestaanden’: de tentoonstelling Design van het Derde Rijk in Den Bosch kon voor de opening op de nodige kritiek rekenen. V-vlogger Lisa ging kijken. Het ging haar niet in de koude kleren zitten.

12:10

Klaar met Netflix? Deze workout kun je gewoon thuis doen

Fit worden of blijven staat bij veel mensen hoog op het lijstje. Maar beland jij op de een of andere manier tóch weer op de bank met Netflix in plaats van in de sportschool? In deze video doet onze V-vlogger een laagdrempelige workout die je gewoon thuis kunt doen.

Meer video's

Gerelateerde series