#fitboymaarten

Direct kijken

Alle afleveringen

0:59

Mag de kat in bed?

Hartstikke gezellig, zo'n beestje tegen je aan. Maar kan het ook kwaad? De conclusie van #Fitboymaarten willen kattenfans misschien liever niet horen...

0:44

Bestaat spanningshoofdpijn eigenlijk wel?

Bestaat spanningshoofdpijn eigenlijk wel of is het gewoon de verzamelnaam voor een heleboel losse niet goed begrepen hoofdpijnen? #Fitboymaarten heeft het antwoord.

0:47

Waarom ontstaan ideeën vaak onder de douche? #fitboymaarten

De hele dag worstel je met een probleem, chagrijnig ga je naar bed en dan, de volgende ochtend, spring je onder de douche en opeens heb je een ingeving. Is het de ontspanning? Het moment van de dag? Waarom ontstaan de beste ideeën vaak onder de douche?

0:57

Slapen we genoeg?

Slapen we wel genoeg? Misschien zijn we met z’n allen veel fitter als we wat eerder onder de wol kruipen. En hoe deden onze voorouders dat eigenlijk: zijn onze slaappatronen veranderd sinds de oertijd? Wetenschapsredacteur Maarten Keulemans zocht het uit.

0:59

Wat is beter: sporten in de buitenlucht of binnen?

Kun je beter in de sportschool sporten of in de buitenlucht? Onze #FitboyMaarten zocht het voor je uit.

0:50

Is seks slecht voor je hart?

Kun je het tijdens de seks zo aan je hart krijgen dat je doodgaat? #Fitboymaarten zocht het uit.

0:38

Waarom rekken we ons uit?

In de nieuwe fitvideo van wetenschapsredacteur Maarten zoekt hij uit waarom mensen zich eigenlijk uitrekken en wat het nut ervan is. En hij gooit er ook nog even een inspirational quote tegenaan: The best dreams happen when you’re awake.

0:51

Wat doe je tegen bedkramp?

Wie last heeft van spierkrampen in bed kan het best een stukje geparfumeerde zeep in bed leggen. Onzin of toch waar? Wetenschapsredacteur Maarten Keulemans legt uit wat deze kortsluiting in je spieren nu eigenlijk veroorzaakt.

0:48

Wat doe je tegen nachtmerries?

Zwetend wakker worden of met een knoop in je maag opstaan: nachtmerries hebben we allemaal wel eens. Met bepaalde oefeningen kun je er best wat tegen doen, ontdekte wetenschapsredacteur Maarten.

0:45

Helpt een powernap?

Even indommelen na lunchtijd: een goed of een slecht idee? Ja, zegt wetenschapsredacteur Maarten, mits je niet langer slaapt dan een half uurtje en je niet na het avondeten de luie stoel of de bank opzoekt.

0:45

Is traplopen ook goed?

Fitboy Maarten komt met goed nieuws voor de minder fitte volgers: als je elke week tweeënhalf uur 'aan de bak' gaat, ben je al aardig gezond bezig. De #fitchallenge: verzin iets heel normaals waarvan je hartslag omhoog gaat, en deel het in de comments!

0:44

Helpt muziek bij sporten?

Hardlopen op 'Can’t Hold Us' van Macklemore en in de gym luisteren naar Eminem: leuk en lekker, maar werkt het ook echt? Fitboy Maarten legt het je uit.

Meer video's