Laatste video's

NIEUW
04:36
Geselecteerd Speelt nu af

Riet en Pierre: ‘Met Riet voelde het meteen goed’

Riet (75) was de eerste online date van Pierre (81), ze zijn nog steeds samen. Niet hoeven denken aan de toekomst – kinderen, samenwonen, familieperikelen – geeft ze een enorm gevoel van vrijheid. ‘Soms zijn we een dag bij mekaar, soms vier weken.’

NIEUW
02:33
Geselecteerd Speelt nu af

Aarsman Collectie - Nog een paar seconden

Ondanks het nepgeweer is de jongeman onder de indruk van de verschijning van de oudere meneer. De jonge actievoerder heeft zijn knieën gebogen, zijn armen gespreid, ieder moment kan hij wegduiken, wegsprinten. Of heeft hij die houding om iets anders aangenomen?

NIEUW
05:51
Geselecteerd Speelt nu af

Lisa duikt in de wereld van gender en de borstenballenbak

Taal, opvoeding, kleding, macht: superveel dingen in de maatschappij hebben te maken met gender. In het Tropenmuseum duikt V-vlogger Lisa in de wereld van gender en ontdekt hoe mannelijkheid en vrouwelijkheid over de wereld verschilt.

NIEUW
02:24
Geselecteerd Speelt nu af

Dit is geen vakantie, dit is kinderarbeid - de Volkskrant

Fotodetective Hans Aarsman dacht heel even een gezellige foto van een groep bramenplukkers te zien. Maar bij nadere inspectie bleek dit geen vakantie, maar kinderarbeid.

NIEUW
06:08
Geselecteerd Speelt nu af

Ronddwalen in de tuin waar Monet zijn waterlelies schilderde

Wereldberoemd zijn ze: de waterlelies van schilder Monet. Deze en andere tuinwerken zijn nu te zien in het Kunstmuseum in Den Haag (voorheen Gemeentemuseum). V-vlogger Lisa bezocht de tentoonstelling én ging terug naar de plek die Monet inspireerde tot zijn werken: zijn tuin in het Franse Giverny.

NIEUW
02:36
Geselecteerd Speelt nu af

Een ridder op een taxistandplaats

Als cosplayers een camera zien, nemen ze onmiddellijk de pose aan die bij hun rol past. Zo niet deze ridder in New York, ziet fotodetective Hans Aarsman. Of bestaat er soms een film met een chagrijnige ridder in de hoofdrol?

Fitboy Maarten

Foodvlogs van Mooncake

Populair

NIEUW
02:16
Geselecteerd Speelt nu af

Aarsman Collectie: Niet Alle Stickers Gaan Over Klimaat

Fotodetective Hans Aarsman bestudeert een foto van de klimaatdemonstratie in Bern, Zwitserland. Daarop is een Range Rover vol stickers te zien. Twee daarvan, ‘Small Dicks Matter’ en ‘Eat More Ass’, zijn wel heel netjes geplakt. ‘Je gaat bijna denken dat ze er al zaten.’

NIEUW
06:07
Geselecteerd Speelt nu af

Molukse maaltijd aan het spoor

Frikandelbroodjes, oneetbare salades: het culinaire aanbod op stations laat nogal eens te wensen over. Maar niet in Vlissingen, daar serveren ze de Molukse keuken. En dat is zeldzaam in Nederland. Geef Mooncake zo’n warme kom papeda en ze valt je nooit meer lastig.

NIEUW
03:15
Geselecteerd Speelt nu af

Maaike Ouboter speelt een troostliedje in onze archiefkast

Uit het niets werd ze bekend door haar aangrijpende optreden bij het programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Nu, twee albums verder en met een theatertour voor de boeg, is ze te gast bij Gijs Groenteman in de archiefkast.

NIEUW
01:20
Geselecteerd Speelt nu af

Is havermelk beter dan koemelk?

Na vliegschaamte en kaasschaamte kan melkschaamte er ook nog wel bij. Koemelk is weliswaar gezond, maar niet al te best voor het klimaat. Zijn plantaardige alternatieven dan beter?

NIEUW
01:04
Geselecteerd Speelt nu af

Slim besparen met een nieuwe koelkast

In de Volkskrant Klimaatgids verzamelen we tips hoe je groenere keuzes maken, zonder het gevoel te hebben dat je van alles moet opgeven. Deze video gaat in op de vraag: Kun je slim besparen met een nieuwe koelkast en meteen klimaatvriendelijk zijn?

NIEUW
06:18
Geselecteerd Speelt nu af

De Japanse keuken is meer dan sushi – Foodvlog

Wie denkt dat de Japanse keuken beperkt blijft tot sushi, moet eens naar restaurant Ishii in Amstelveen. Onze foodvlogger Mooncake krijgt een kijkje in de keuken: ze leert hoe je echte okonomiyaki (Japanse pannekoek) maakt en proeft er gefrituurde kip waar fastfoodreus KFC jaloers op kan zijn.

De Voedselzaak

Populaire shows