Laatste video's

23:41

Hoe laat moet iedereen naar bed? Dat bepalen de kinderen

‘De droom van ieder kind’, noemt Zena (9) het zelf mogen bepalen van haar bedtijd. Samen met haar broertjes blijft ze niet tot half 9 op, zoals normaal, maar tot 3 uur ’s nachts. De ouders worden vroeg naar boven gestuurd. Moeder Laila, na de eerste nacht: ‘Ik vond ’m vrij rampzalig.’

21:28

Elke avond friet? Dat valt wel mee – Kinderen de Baas

In het gezin Koek mogen Tomas (7) en Meike (9) een poosje bepalen wat zij én hun ouders eten. Vader is positief verrast door de zelfstandigheid van zijn kinderen. Al is het wel direct exit boontjes.

23:23

Jonathan en Spike bepalen zélf of ze hun huiswerk maken

Moeder Diana moet geregeld op haar strepen staan om zoons Jonathan (11) en Spike (13) hun huiswerk te laten maken. Gaat dat dus wel goed, als zij daar zélf de baas over worden? ‘Het was soms wel fijn, niet de hele tijd mama die zeurt.’

24:40

Niet aan, maar ónder tafel de tosti’s opeten

Mats (8) en Joch (6) weten het wel: waarom het avondeten thuis opeten, als dat ook gezellig bij de buren kan – of niet aan, maar ónder tafel? Bekijk hier wat er gebeurt als niet ouders, maar kinderen de baas zijn over de huishoudelijke taakjes.

7:45

Hoe Roos de bitterkoude Hongerwinter overleefde

De kleine Roos wist samen met haar zusjes – zónder ouders – de bitterkoude Hongerwinter te overleven. Ze prijst zich gelukkig dat ze nu, 75 jaar later, in vrijheid mag leven. ‘Kijk eens naar minderjarige asielzoekers. Als mensen nou eens één keer zouden denken: wat als ik een van hen was?’

3:57

Wandelen, fietsen en raften vanaf de bron van de Rijn

In het oosten van Zwitserland, op 2.500 meter hoogte, begint de koude druppel die in Nederland een 50 meter brede rivier is geworden. Reisredacteur Noël van Bemmel ging op zoek naar de bron van de Rijn, Europa’s belangrijkste rivier.

2:10

Wat wilden de dieven met het reservewiel?

Na een politieachtervolging kwam de gestolen Golf onder de ‘c’ van ‘kitchen’ tot stilstand – de kerstversiering werd met grof geweld weggeslingerd. Maar wat doen het reservewiel en de startkabels daar, vraagt fotodetective Hans Aarsman zich af. Wilden de dieven een lekke band wisselen?

2:16

Waarom de Noord-Ierse partijleider alles deelt

De Noord-Ierse partijleider Michelle O’Neill stapt chic gekleed uit een caravan, met gebakjes in haar handen. Voor wie zijn die bedoeld — er zit tenslotte niemand in de caravan? Het is een strategische zet, ziet fotodetective Hans Aarsman.

5:30

De allerlaatste vlog vanuit Museum Tot Zover

De allerlaatste vlog vanuit Museum Tot Zover

2:15

Waarom knijpt deze Republikein in een mandarijn?

De Republikeinse voorzitter Doug Collins keerde na een zitting over de impeachment van Trump terug voor een subtiele walk-of-shame langs de pers: hij was zijn stressbal vergeten.

2:22

Cruijff zoeken tussen de poepende Obama, Einstein en Smurfin

Het is weer de tijd van het jaar dat wereldleiders, topvoetballers en religieuze grootheden met de billen bloot gaan – in Catalonië althans. Want iedere kerststal kent een drollendraaiende ‘Caganar’, vaak een beroemdheid. Fotodetective Hans Aarsman speurt er naar voetbalheld Johan Cruijff.

5:34

Negen groene cadeaus onder de €15

De Black Friday deals vliegen je om de oren en miskopen zijn met al die kortingen snel gedaan. De tegenbeweging Green Friday roept op vooral duurzaam en verantwoord te kopen. Daarom geeft V-vlogger Lisa Koetsenruijter negen tips voor groene cadeaus.

Meer video's