Fitboy Maarten

0:47

Waarom ontstaan ideeën vaak onder de douche? #fitboymaarten

De hele dag worstel je met een probleem, chagrijnig ga je naar bed en dan, de volgende ochtend, spring je onder de douche en opeens heb je een ingeving. Is het de ontspanning? Het moment van de dag? Waarom ontstaan de beste ideeën vaak onder de douche?

0:50

Is seks slecht voor je hart?

Kun je het tijdens de seks zo aan je hart krijgen dat je doodgaat? #Fitboymaarten zocht het uit.

0:38

Waarom rekken we ons uit?

In de nieuwe fitvideo van wetenschapsredacteur Maarten zoekt hij uit waarom mensen zich eigenlijk uitrekken en wat het nut ervan is. En hij gooit er ook nog even een inspirational quote tegenaan: The best dreams happen when you’re awake.

0:51

Wat doe je tegen bedkramp?

Wie last heeft van spierkrampen in bed kan het best een stukje geparfumeerde zeep in bed leggen. Onzin of toch waar? Wetenschapsredacteur Maarten Keulemans legt uit wat deze kortsluiting in je spieren nu eigenlijk veroorzaakt.

0:48

Wat doe je tegen nachtmerries?

Zwetend wakker worden of met een knoop in je maag opstaan: nachtmerries hebben we allemaal wel eens. Met bepaalde oefeningen kun je er best wat tegen doen, ontdekte wetenschapsredacteur Maarten.

0:45

Helpt een powernap?

Even indommelen na lunchtijd: een goed of een slecht idee? Ja, zegt wetenschapsredacteur Maarten, mits je niet langer slaapt dan een half uurtje en je niet na het avondeten de luie stoel of de bank opzoekt.

0:57

Slapen we genoeg?

Slapen we wel genoeg? Misschien zijn we met z’n allen veel fitter als we wat eerder onder de wol kruipen. En hoe deden onze voorouders dat eigenlijk: zijn onze slaappatronen veranderd sinds de oertijd? Wetenschapsredacteur Maarten Keulemans zocht het uit.

0:44

Helpt muziek bij sporten?

Hardlopen op 'Can’t Hold Us' van Macklemore en in de gym luisteren naar Eminem: leuk en lekker, maar werkt het ook echt? Fitboy Maarten legt het je uit.

0:45

Is traplopen ook goed?

Fitboy Maarten komt met goed nieuws voor de minder fitte volgers: als je elke week tweeënhalf uur 'aan de bak' gaat, ben je al aardig gezond bezig. De #fitchallenge: verzin iets heel normaals waarvan je hartslag omhoog gaat, en deel het in de comments!

0:45

Is sporten wel gezond?

Ben jij vaak geblesseerd? Vervelend, maar weet wel: sporten is écht heel gezond. Dat zegt niet alleen Fitboy Maarten, maar ook wetenschappelijk onderzoek. Tag hieronder dus iemand die wel wat beweging kan gebruiken!

0:45

Val je af van sport?

Je vandaag weer lekker het schompes zweten met crossfit of rocycle? Goed bezig! Zolang je maar niet denkt dat je er flink van gaat afvallen. Sporten is daar namelijk helemaal niet zo effectief voor. Fitboy Maarten legt het je uit.

0:46

Hoeveel moet je als 30-plusser bewegen?

Al vanaf je dertigste begint het: als je niet sport, dan slinken je spieren. Naar mate je ouder wordt gaat het verval sneller en wordt het bijhouden van je spieren belangrijker. Hoe kun je spierverval het beste tegengaan?

Meer video's