Laatste video's

NIEUW
02:16
Geselecteerd Speelt nu af

Neanderthalers lijken op ons - Aarsman Collectie

Grappig hè, je stuurt een Neanderthaler naar de kapper, trekt hem een pak aan en meteen lijkt-ie een van ons.

NIEUW
05:01
Geselecteerd Speelt nu af

V-vlog: wat eten we in 2050?

V-vlog: wat eten we in 2050?

NIEUW
02:08
Geselecteerd Speelt nu af

Niemand die zo oprecht kan kijken als Mike Pence

Met een overtuigende pose van oprechtheid kun je het ver schoppen in de politiek, weet Mike Pence als geen ander. Hij kan het met twee ogen, hij kan het met één oog. Wat een natuurtalent, ziet onze fotodetective Hans Aarsman.

NIEUW
06:36
Geselecteerd Speelt nu af

Een inkijkje in de Biblebelt - V-vlog

Wie zijn de mensen van de Biblebelt, en hoe denken zij over de wereld? V-vlogger Lisa Koetsenruijter nam plaats op een kerkstoeltje in Museum Catharijneconvent en ontdekte dat ze met haar rok helemaal aan de strenge kledingvoorschriften voldoet.

NIEUW
04:16
Geselecteerd Speelt nu af

V-vlog: fabriek omgetoverd tot hippe kunst-hotspot HEM

In een voormalige kogelfabriek in Zaandam zit nu het culturele centrum het HEM gevestigd: een Tate Modern aan het Noordzeekanaal. In de enorme ruimte van 9.000 m² zitten ateliers, veel kunst, een restaurant en straks ook een hotel verstopt. V-vlogger Lisa Koetsenruijter ging er op bezoek. Rectificatie: in de vlog spreekt Lisa over een 'black box'. Die bevindt zich elders in het HEM dan waar zij op dat moment is. Het werk waar zij dan voor staat is van Ebony G. Patterson.

NIEUW
02:14
Geselecteerd Speelt nu af

Hoe komt Manafort aan dat blauwe gevangeniskloffie?

Wat een teloorgang moet dat zijn: de dure maatpakken die je hebt betaald met illegale transacties moet je inruilen voor een gevangeniskloffie. Je gemanicuurde handen worden in de boeien geslagen, de hele wereld staat ernaar te kijken. Maar hoe komt Trumps oud-campagneleider Paul Manafort eigenlijk aan dat blauwe pak? Hans Aarsman zocht het uit.

Fitboy Maarten

Foodvlogs van Mooncake

Populair

NIEUW
02:50
Geselecteerd Speelt nu af

7 dingen die je moet weten over de drumsolo der drumsolo's

In het nummer In the Air Tonight van Phil Collins zit een drumsolo - zeg maar gerust de drumsolo der drumsolo’s - die álles veranderde. Als luisteraar hoor je een kabbelend nummer, totdat je na ruim drie minuten ineens op je hoofd wordt geramd met die donderende, galmende ‘PO-DUM PO-DUM PO-DOM PODOM DUM DUM’. Het geheim? De begrensde galm, oftewel 'gated reverb'. Vanaf 1981 hoorde je de gated reverb óveral, bijvoorbeeld in I Would Die 4 U van Prince of Bonnie Tyler's Total Eclipse of the Heart. Oké, officieel was de gated reverb al eerder te horen, en wel op een nummer van Peter Gabriel: Intruder. Maar Collins deed het voor het eerst op die kenmerkende, melodramatische ik-trap-je-deur-in-manier.

NIEUW
02:03
Geselecteerd Speelt nu af

Aarsman Collectie: ze zijn nat, maar gaan nog natter worden

In de Britse rivier de Eden wassen zigeuners traditiegetrouw elk jaar hun paarden. Hans Aarsman bekijkt de foto’s en ziet dat de beesten vooral naar de stal verlangen. Maar eerst moeten ze nog schoon: aan de teugels worden ze gedwee door een vrouw in regenlaarzen meegetroond naar de rivier.

NIEUW
03:26
Geselecteerd Speelt nu af

De lente maakt het voedselbos lawaaiig

Het is het seizoen van snelle veranderingen en uitbundige groei. Vroeg in de ochtend en laat in de avond is het een kakofonie van tegen elkaar opbiedende vogels. Ze hebben het moeilijk en sterven uit in ons land, maar zijn nu teruggekeerd van hun overwintering in Afrika. ‘Het is een drukte van belang.’

NIEUW
03:06
Geselecteerd Speelt nu af

Zo houdt Fortnite je verslaafd (en blijf je geld uitgeven)

Waarom is het computerspel Fortnite zo populair? Redacteur Niels Waarlo (zelf een waardeloze speler) pakt de virtuele wapens op en merkt hoe verslavend het spel is en waarom hij geld wil uitgeven aan pakjes en gekke dansjes.

NIEUW
04:09
Geselecteerd Speelt nu af

V-Vlog: geheime kasteelgangen en bijzondere souvenirs

Met een Landrover wordt Lisa Koetsenruijter naar kasteel De Haar gebracht, waar zij een openingsdiner attendeert voor de tentoonstelling ‘Bon Voyage! Groeten uit The Golden Age of Travel’. Ze loopt door geheime gangen, ziet bijzondere souvenirs en interviewt een barones.

NIEUW
02:28
Geselecteerd Speelt nu af

Aarsman collectie: Merkel schenkt stukje Berlijnse muur

De basiliek van de heilige Franciscus van Assisi is het schoolvoorbeeld van bescheidenheid en opoffering. Wat hebben die roze letters, een stukje zelfverheerlijking, te zoeken op het stukje van de Berlijnse Muur dat Angela Merkel heeft meegenomen?

De Voedselzaak

Populaire shows