Laatste video's

NIEUW
08:21
Geselecteerd Speelt nu af

Miles Davis, koning van de zeggingskracht

Kind of Blue, het bestverkochte jazzalbum ooit van de iconische trompettist Miles Davis, zou ‘spirituele kwaliteiten’ bezitten. Wat maakt openingsstuk So What zo’n meesterwerk? Die vraag kunnen we het beste beantwoorden door zélf de trompet erbij te pakken.

NIEUW
02:15
Geselecteerd Speelt nu af

Waarom knijpt deze Republikein in een mandarijn?

De Republikeinse voorzitter Doug Collins keerde na een zitting over de impeachment van Trump terug voor een subtiele walk-of-shame langs de pers: hij was zijn stressbal vergeten.

NIEUW
02:22
Geselecteerd Speelt nu af

Cruijff zoeken tussen de poepende Obama, Einstein en Smurfin

Het is weer de tijd van het jaar dat wereldleiders, topvoetballers en religieuze grootheden met de billen bloot gaan – in Catalonië althans. Want iedere kerststal kent een drollendraaiende ‘Caganar’, vaak een beroemdheid. Fotodetective Hans Aarsman speurt er naar voetbalheld Johan Cruijff.

NIEUW
05:34
Geselecteerd Speelt nu af

Negen groene cadeaus onder de €15

De Black Friday deals vliegen je om de oren en miskopen zijn met al die kortingen snel gedaan. De tegenbeweging Green Friday roept op vooral duurzaam en verantwoord te kopen. Daarom geeft V-vlogger Lisa Koetsenruijter negen tips voor groene cadeaus.

NIEUW
02:32
Geselecteerd Speelt nu af

Er gaan maar drie mobieltjes omhoog voor Mike Pence

Vicepresident Mike Pence bezoekt Amerikaanse troepen in Irak. Grote camouflagedoeken moeten geheimhouden wat er achterin de hangar gebeurt. Maar linksboven staat een bordje… en dat verraadt alles.

NIEUW
05:31
Geselecteerd Speelt nu af

Kleding van hondenhaar en parachutestof tijdens de oorlog

Een jasje van hondenhaar, een jurk van parachutestof en muizen- of mollenbont ter decoratie: in de Tweede Wereldoorlog was textiel schaars. V-vlogger Lisa Koetsenruijter bezocht het Verzetsmuseum in Amsterdam en zag hoe vrouwen, ondanks de donkere tijden, toch creatief wisten te zijn met kleding.

Fitboy Maarten

Foodvlogs van Mooncake

Populair

NIEUW
02:16
Geselecteerd Speelt nu af

Aarsman Collectie: Niet Alle Stickers Gaan Over Klimaat

Fotodetective Hans Aarsman bestudeert een foto van de klimaatdemonstratie in Bern, Zwitserland. Daarop is een Range Rover vol stickers te zien. Twee daarvan, ‘Small Dicks Matter’ en ‘Eat More Ass’, zijn wel heel netjes geplakt. ‘Je gaat bijna denken dat ze er al zaten.’

NIEUW
06:07
Geselecteerd Speelt nu af

Molukse maaltijd aan het spoor

Frikandelbroodjes, oneetbare salades: het culinaire aanbod op stations laat nogal eens te wensen over. Maar niet in Vlissingen, daar serveren ze de Molukse keuken. En dat is zeldzaam in Nederland. Geef Mooncake zo’n warme kom papeda en ze valt je nooit meer lastig.

NIEUW
03:15
Geselecteerd Speelt nu af

Maaike Ouboter speelt een troostliedje in onze archiefkast

Uit het niets werd ze bekend door haar aangrijpende optreden bij het programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Nu, twee albums verder en met een theatertour voor de boeg, is ze te gast bij Gijs Groenteman in de archiefkast.

NIEUW
01:20
Geselecteerd Speelt nu af

Is havermelk beter dan koemelk?

Na vliegschaamte en kaasschaamte kan melkschaamte er ook nog wel bij. Koemelk is weliswaar gezond, maar niet al te best voor het klimaat. Zijn plantaardige alternatieven dan beter?

NIEUW
01:04
Geselecteerd Speelt nu af

Slim besparen met een nieuwe koelkast

In de Volkskrant Klimaatgids verzamelen we tips hoe je groenere keuzes maken, zonder het gevoel te hebben dat je van alles moet opgeven. Deze video gaat in op de vraag: Kun je slim besparen met een nieuwe koelkast en meteen klimaatvriendelijk zijn?

NIEUW
06:18
Geselecteerd Speelt nu af

De Japanse keuken is meer dan sushi – Foodvlog

Wie denkt dat de Japanse keuken beperkt blijft tot sushi, moet eens naar restaurant Ishii in Amstelveen. Onze foodvlogger Mooncake krijgt een kijkje in de keuken: ze leert hoe je echte okonomiyaki (Japanse pannekoek) maakt en proeft er gefrituurde kip waar fastfoodreus KFC jaloers op kan zijn.

De Voedselzaak

Populaire shows