Wetenschap

Alle afleveringen

02:49

Wat maakt de eenhoorn zo onweerstaanbaar?

Flink gestuwd door Instagram en films als Despicable Me, is de eenhoorn weer razend populair. En niet alleen bij meisjes onder de dertien. Wat maakt het dier, dat we in Nederland ook gewoon lekker 'unicorn' noemen, zo onweerstaanbaar? Uit deze kleine geschiedenis van de eenhoorn blijkt dat het dier niet altijd het knuffelbare regenboogdier is geweest zoals we het nu kennen.
03:09

Op zoek naar evolutie in de stad

Duiven in de stad hebben donkerdere vleugels, omdat ze op die manier zware metalen beter af kunnen scheiden. En de duif is niet het enige dier dat zich aanpast aan de door mensen gemaakte stad. We gingen op stadssafari met bioloog Menno Schilthuizen, en zagen dat die stadsevolutie wel heel snel kan gaan.
02:55

Zo leer je een Border Collie schapen drijven

Een beetje vreemd is het en vooral heel erg Brits: schapen drijven als sport. Maar vergis je niet, Nederland spreekt een geducht woordje mee. Zozeer, dat het WK voor het eerst in Nederland wordt gehouden. We gingen langs bij een voormalig wereldkampioen.
02:46

Pandamania in Rhenen

Met de komst van reuzenpanda's Wu Wen en Xing Ya in het vooruitzicht vullen bamboeburgers, pandabrood en pandabeddengoed de etalages in Rhenen.
03:39

Hoe redden we de bij (en ons eten)

Het gaat slecht met de bij en dat is heel erg, horen we vaak. Maar wat is er nu precies aan de hand en waarom is het diertje zo belangrijk?
02:30

De meerkoet is een fantastische rotzak

Als je even niet oplet slopen ze iets, maar eigenlijk zijn meerkoeten vooral koddig. Wist je bijvoorbeeld dat hij veertig keer per dag seks kan hebben? Oké, het zijn sessies van een paar seconden, maar het paren kan ‘m flink bezighouden. We gingen op pad met een meerkoetkenner, die ons alles leerde over de eend, of vogel?

Vergelijkbare shows