Sport

Alle afleveringen

03:12

Zo kijken amateurs straks hun eigen wedstrijd terug

Automatische camera’s langs de amateurvoetbalvelden gaan op grote schaal wedstrijden filmen en online uitzenden, dat is het plan achter VoetbalTV van de KNVB en Talpa. Zo wordt een droomgoal op de zaterdagochtend meer dan een sterk verhaal, maar kan je ‘m ook delen met je vrienden. Over drie jaar moeten per seizoen zo’n 80 duizend amateur- en jeugdwedstrijden gefilmd worden. In Volendam experimenteren ze er al mee.
03:23

Hoe blijf je als Tourfotograaf origineel?

Hoe blijf je scherp en origineel als je al zo’n 500 Touretappes hebt gefotografeerd? In deze video neemt sportfotograaf Klaas Jan van der Weij je mee naar de Tourfoto’s die hij het meest koestert én vertelt hij hoe je op het juiste moment op de juiste plek komt.
01:05

Dit eet Tom Dumoulin om de Tour vol te houden

Pasta met ketchup, peperkoek en rijstcake. Het dieet van Tom Dumoulin is verre van haute cuisine, maar je kunt er wel hele bergen op beklimmen. Of drie, zoals vandaag op het programma staan. (edited)
02:34

Het verhaal achter dé Tourfoto van week 2

Terwijl het Nederlandse wielerhart tekeer ging tijdens de bergetappes, zocht onze Tourfotograaf naar de ultieme plek voor de beste foto. Het resultaat? Het moment dat Geraint Thomas Tom Dumoulin bijhaalt. In deze video vertelt Klaas Jan van der Weij het verhaal achter de mooiste foto van de tweede Tourweek.
01:28

Het verhaal achter de mooiste Tourfoto van week 1

Dé Tourfoto van de week, na al die massasprints? Dit intieme beeld van een grootse Peter Sagan, die winnaar Fernando Gaviria vlak na de finish van de vierde etappe feliciteert. In deze video legt onze Tourfotograaf Klaas-Jan van der Weij uit hoe hij door een perfecte voorbereiding tot deze foto kwam.
01:38

Wie volgt Zoetemelk op?

Een opvolger voor Joop Zoetemelk? Een belachelijke vraag, niemand kan immers tippen aan de legendarische wielrenner. Maar dankzij deze unieke lichting Nederlandse renners komt daar langzaam verandering in.
03:24

Zwemmen is meer dan niet verzuipen

Denk jij dat je best goed kunt zwemmen? Dat dacht onze reisredacteur Noël van Bemmel ook. Tot hij besloot om twee keer per week het zwembad in te gaan en een hoofdschuddende badmeester hem aantikte. Nee, schoolslag met je hoofd boven water telt niet. ‘Dat is meer heen en weer peddelen.' Kijk hier hoe het wel moet.
02:14

Gaan Denemarken en Frankrijk voor de salonremise?

Denemarken en Zweden moesten op het WK in 2004 precies 2-2 spelen om Italië uit het toernooi te knikkeren. Het werd, uiteraard, 2-2. Vandaag kan Denemarken dat doodleuk overdoen tegen Frankrijk: bij een remise gaan beide ploegen door. Verder in dit WK-journaal: Willem Vissers over hoe hij de handtekening van een doorgesnoven Maradona scoorde.
04:34

Dit is hoe Usain Bolt de snelste 100m ooit rende

Het grootste meesterwerk van Usain Bolt ontrafeld: zijn wereldrecord van 9,58 seconden in Berlijn.

Vergelijkbare shows