Deze dag op het WK

NIEUW
02:13
Geselecteerd Speelt nu af

Voegt Mbappé zich bij zijn helden?

Frankrijk-ster Mbappé moest tijdens de WK-overwinning van Frankrijk in 1998 nog geboren worden, maar vandaag heeft hij de kans om zich bij z'n helden te voegen. En Willem Vissers vertelt hoe Louis van Gaal hem naar de keel vloog. Bekijk het in ons WK-Journaal.

NIEUW
02:07
Geselecteerd Speelt nu af

Wie wil er nou een troostfinale winnen?

Wie wil er nou een troostfinale winnen Tekst: Het is de dag van de troostfinale. Wie wil die nou winnen? Toch kan België de beste prestatie in de historie neerzetten. En Willem Vissers vertelt over één van de zwartste dagen in de geschiedenis van het Nederlands voetbal.

NIEUW
02:11
Geselecteerd Speelt nu af

Heeft Kroatië nog energie voor die halve finale?

Pfoe. Als je nog moet bijkomen van de wedstrijd van gisteren, bedenk dan eens hoe uitgeput de spelers nu moeten zijn. Dit kan dan ook best eens de beslissende factor van vanavond worden, want Kroatië heeft de afgelopen weken veel meer kilometers gemaakt dan Engeland.

NIEUW
02:20
Geselecteerd Speelt nu af

Wie is eigenlijk de beste keeper van dit WK?

België - Frankrijk kun je tegenover elkaar zetten door een hele stoet goede spelers van beide kanten te noemen, en niet in de laatste plaats de keepers. Wordt dit de wedstrijd van Courtois (België) of Lloris? Plus uiteraard: een willekeurige anekdote van Willem VIssers.

NIEUW
02:04
Geselecteerd Speelt nu af

De onvermoeibare Russen

Het Russische team lijkt onvermoeibaar dit WK. Van alle landen legden de thuisspelers de meeste kilometers af. Maar wie beweert dat het ook maar iets te maken heeft met het door de overheid gesteunde Russische dopingprogramma, ziet spoken.

NIEUW
02:19
Geselecteerd Speelt nu af

Is Antoine Griezmann niet een beetje hypocriet?

De Franse spits Antoine Griezmann vreest dat de Uruguayanen er bewust een vervelende wedstrijd van gaan maken. 'Ze gaan tijdrekken, ze gaan zich laten vallen en ze gaan zeuren bij de scheidsrechter.' Verder in ons WK Journaal natuurlijk weer een mooie anekdote van Willem Vissers. Dit keer over België en de ooit genaturaliseerde Kroaat Josip Weber.

Sneller, beter, sterker: sport

NIEUW
03:12
Geselecteerd Speelt nu af

Zo kijken amateurs straks hun eigen wedstrijd terug

Automatische camera’s langs de amateurvoetbalvelden gaan op grote schaal wedstrijden filmen en online uitzenden, dat is het plan achter VoetbalTV van de KNVB en Talpa. Zo wordt een droomgoal op de zaterdagochtend meer dan een sterk verhaal, maar kan je ‘m ook delen met je vrienden. Over drie jaar moeten per seizoen zo’n 80 duizend amateur- en jeugdwedstrijden gefilmd worden. In Volendam experimenteren ze er al mee.

NIEUW
03:23
Geselecteerd Speelt nu af

Hoe blijf je als Tourfotograaf origineel?

Hoe blijf je scherp en origineel als je al zo’n 500 Touretappes hebt gefotografeerd? In deze video neemt sportfotograaf Klaas Jan van der Weij je mee naar de Tourfoto’s die hij het meest koestert én vertelt hij hoe je op het juiste moment op de juiste plek komt.

NIEUW
01:05
Geselecteerd Speelt nu af

Dit eet Tom Dumoulin om de Tour vol te houden

Pasta met ketchup, peperkoek en rijstcake. Het dieet van Tom Dumoulin is verre van haute cuisine, maar je kunt er wel hele bergen op beklimmen. Of drie, zoals vandaag op het programma staan. (edited)

NIEUW
02:34
Geselecteerd Speelt nu af

Het verhaal achter dé Tourfoto van week 2

Terwijl het Nederlandse wielerhart tekeer ging tijdens de bergetappes, zocht onze Tourfotograaf naar de ultieme plek voor de beste foto. Het resultaat? Het moment dat Geraint Thomas Tom Dumoulin bijhaalt. In deze video vertelt Klaas Jan van der Weij het verhaal achter de mooiste foto van de tweede Tourweek.

NIEUW
01:28
Geselecteerd Speelt nu af

Het verhaal achter de mooiste Tourfoto van week 1

Dé Tourfoto van de week, na al die massasprints? Dit intieme beeld van een grootse Peter Sagan, die winnaar Fernando Gaviria vlak na de finish van de vierde etappe feliciteert. In deze video legt onze Tourfotograaf Klaas-Jan van der Weij uit hoe hij door een perfecte voorbereiding tot deze foto kwam.

NIEUW
01:38
Geselecteerd Speelt nu af

Wie volgt Zoetemelk op?

Een opvolger voor Joop Zoetemelk? Een belachelijke vraag, niemand kan immers tippen aan de legendarische wielrenner. Maar dankzij deze unieke lichting Nederlandse renners komt daar langzaam verandering in.