Opinie & Discussie

NEW
05:18
Geselecteerd Speelt nu af

Max Pam vindt het geluk in Leidsche Rijn

Columnist Max Pam neemt ons mee naar het Utrechtse Leidsche Rijn, de oudste vinexwijk van Nederland, waar de mensen heel gelukkig schijnen te zijn. We maken onder meer kennis met de grootste verzameling puntdaken van Nederland en een hoop baksteen - waarachter overigens gewoon beton zit. ‘Ja, dat is façade. Dat is toch helemaal niet erg? Het hele leven is tenslotte een grote façade. Waarom deze huizen niet?’

NEW
01:44
Geselecteerd Speelt nu af

‘Niet te veel, niet te weinig, je bent gewoon genoeg mens’

.Schrijver en theatermaker Babs Gons herkent onze dagelijkse onzekerheden. Zijn het deze sproeten? Is het deze buik? Is mijn nek niet lang genoeg? Mens, je bent precies goed.

NEW
03:26
Geselecteerd Speelt nu af

Column Nazmiye Oral: ‘Wat moet ik doen om erbij te horen?’

‘Waar kom je vandaan?’ In de Nieuwe Maan legt Nazmiye Oral uit waarom zij die vraag niet meer wil horen. In haar geval is het antwoord Hengelo, maar dat is niet het antwoord waarnaar wordt gezocht. ‘De vernedering is niet dat je telkens de afstand tussen ons benadrukt. Voor mij is de vernedering dat ik telkens pogingen doe om dichterbij te komen. En dat jij zegt: je bent al dichtbij genoeg.’

NEW
04:14
Geselecteerd Speelt nu af

De vrouwelijke blik valt eindelijk te zien

Een vrouw zit smakkend voor de camera een broodje hamburger te eten. Had ze niet wat leukers kunnen aantrekken? Nee, daar heeft ze schijt aan. Je bekijkt het fragment namelijk vanuit de female gaze. Wat weten we over de vrouwelijke blik? Journalist Merel Bem praat je bij.

NEW
02:31
Geselecteerd Speelt nu af

Tips voor echt sorry zeggen

Het valt niet mee, in één keer goed sorry zeggen. Van Boef, Camiel Eurlings en Kevin Spacey leerden we eigenlijk vooral hoe het niét moet. Daarom, gratis en voor niks, vier tips. Daarmee voorkom je een hoop gedoe. Tip 1: Betreur niet de ophef, maar betreur wat je hebt gedaan.

NEW
02:35
Geselecteerd Speelt nu af

Het recept voor een dappere dochter

De grens tussen avontuurlijk spelen en gevaarlijke capriolen is vaak flinterdun. Moet je kinderen zelf hun grens laten ontdekken met het risico op valpartijen uit speeltoestellen of grijp je als ouder in?