Nieuws & Achtergrond

Alle afleveringen

03:02

Hiske Versprille: Altijd zin om uit eten te gaan

Wat als uit eten gaan je werk zou zijn? Het klinkt als een droombaan en Hiske Versprille heeft 'm. Vanaf deze week neemt ze het stokje over van Mac van Dinther als restaurantcriticus van de Volkskrant. We reden met haar mee naar haar eerste doelwit: Restaurant De Bloemkool in Bergen op Zoom. Vanaf deze week neemt Hiske Versprille het stokje over van Mac van Dinther als restaurantcriticus van de Volkskrant. We reden met haar mee naar haar eerste doelwit: Restaurant De Bloemkool in Bergen op Zoom.
00:51

Gekkenhuis in Moskou

Na afloop van de wedstrijd tegen Spanje fietste correspondent Tom Vennink dwars door een feestend Moskou naar huis. Bekijk hieronder zijn verslag.
03:45

Achter de schermen van het volkscongres in China

Van ‘bloemenvazen’ (Chinese parlementariërs die niet zoveel doen maar wel mooi zijn) tot selfiesticks en vooral veel in de rij staan: correspondent Marije Vlaskamp is bij het Chinese Volkscongres. 'Dichter dan dit kom je niet op de Chinese politiek'.
04:10

Met de Chinese overheid naar Tibet

Buitenlandse correspondenten mogen slechts naar Tibet op uitnodiging van de Chinese overheid, die Tibet als een provincie beschouwt. Een batterij toezichthouders brengt elke journalist die een poging tot zelfstandig loslopen doet, vriendelijk doch beslist terug naar de groep. Er zijn immers interviews geregeld. “Een week van te voren beginnen we met de voorbereiding. We vinden gewone mensen, we zorgen dat ze aanwezig zijn. We compenseren ze daar financieel voor, want als ze worden geinterviewd kunnen ze niet werken,” legt Jimy Wangtso uit, directeur-generaal voorlichting van de Tibetaanse Autonome Regio. Zaterdag 3 oktober in De Volkskrant schrijft correspondente Marije Vlaskamp over de nieuwe partij-elite die China in Tibet kweekt. Hier laat ze zien hoe het is om als journalist door de Chinese overheid te worden rondgetroond. ‘Het pijnlijkst vind ik de huisbezoekjes.’
02:44

Wat doen Chinese katholieken met kerst

De katholieke boeren in China doen niet aan dure kerstcadeau’s of sjieke diners. Die zijn vooral met hun geloof bezig. Correspondent Marije Vlaskamp viert Kerstmis in een katholiek gehucht.
03:53

Tom Vennink rent met een Russische burgemeester

Tom Vennink loopt hard met de laatste burgemeester van Rusland die niet van Poetins partij is.
03:53

Hardlopen in Moskou, dat doe je zonder GPS-signaal

De geheime dienst die je GPS-signaal verstoort. Dat overkomt Rusland-correspondent Tom Vennink als hij na zijn hardlooprondje via een app zijn snelheid wil bekijken. Bekijk hier hoe het Kremlin Toms sportieve activiteiten ondermijnt.
05:36

Het hardste glazen plafond nog niet verbrijzeld

Wéér niet gelukt om een vrouw in het witte huis te krijgen. Hillary Clinton richtte zich na haar verlies tot meisjes: 'Jullie verdienen elke kans om jullie dromen waar te maken.' In deze video vertellen meisjes van over de hele wereld over hun politieke ambities.
02:58

Waarom er nu minder vluchtelingen verdrinken

Er komen de afgelopen maanden veel minder vluchtelingen binnen over de Middellandse Zee. Hoe komt dat? Correspondent Jarl van der Ploeg was aan boord van een reddingsboot en legt uit wat er is veranderd.

Vergelijkbare shows