Nieuws & Achtergrond

Alle afleveringen

02:47

Wat is humor? Actrice Nazmiye Oral ontleedt de grap

Moeten we voorzichtig zijn met onze grappen, om niemand voor het hoofd te stoten? Natuurlijk niet, vindt actrice Nazmiye Oral. Maar de intentie moet wel correct zijn. ‘De cartoonwedstrijd die de PVV wilde houden ging niet over de beste grap, maar was een poging tot machtsvertoon’, zegt ze. Bekijk haar gesproken column bij Nieuwe Maan.
01:45

De Amerikaanse congresverkiezingen: wie krijgt de macht?

Op 6 november kiezen de Amerikanen wie de macht krijgt in het Congres. Nu zijn beide kamers in Republikeinse handen. Maar als dat verandert, wordt regeren een stuk moeilijker voor Trump.
02:49

Het belang van het Supreme Court

De heisa rond Brett Kavanaugh is er met een reden. Hij staat op het punt om voor de rest van zijn leven een van de machtigste personen van de VS te worden. Het Supreme Court heeft in het verleden bijvoorbeeld al doorslaggevende beslissingen genomen over abortus en het homohuwelijk.
03:30

Als je niet weg kunt in de vakantie

Na de vakantie komen de kinderen terug op school met verhalen over hun belevenissen in verre landen. Maar niet alle leerlingen hebben iets te vertellen. Een kwart van de Nederlandse gezinnen gaat niet met vakantie uit geldgebrek. Hoe komen deze kinderen de zomer door?
01:46

Waarom Roemenen al zes jaar lang de straat op gaan

Roemenen demonstreren. Omdat een nachtclub is afgebrand, tegen het afgraven van een natuurgebied, tegen hervormingen, en tegen de voor kiesfraude veroordeelde leider van de regerende partij PSD. Maar eigenlijk draait het steeds om hetzelfde: corruptie.
02:35

Wie zit achter die Friese vlag op alle festivals?

Wie staan er toch onder die Friese vlag, die haast op alle grote rockfestivals van Europa te spotten is? Dat zijn dus de leden van de Frisian Party Zone, en voor wie zich afvraagt waar het feestje is, dat is daar, onder die wapperende hartjes. Pardon, pompeblêden.

Vergelijkbare shows