Aarsman Collectie

02:07
Geselecteerd Speelt nu af

Een missie scheelt

Deze kamer verraadt meer over de persoon in beeld dan je zo op het eerste oog zou vermoeden. Wat doet dat zakje lavendel daar? En die zwart-witfoto in de hoek, wat zien we daarop precies?

02:10
Geselecteerd Speelt nu af

Aarsman Collectie: Iedereen zit er wel eens naast

Een truck op een parkeerplaats in Mexico, helemaal vol met Mexicanen. We kijken naar de migrantenstroom die Amerika gaat overspoelen, althans als we Trump moeten geloven. Maar is dat wel zo? De cijfers zeggen iets anders.

02:10
Geselecteerd Speelt nu af

Samen onder de bomen

Een bomenlaantje, een omhelzing, een gestolen kus: we zijn getuige van een intiem samenzijn. Of toch niet? Want wat doet die bewaker daar? En waar komt dat meisje met die vlechten opeens vandaan?

02:17
Geselecteerd Speelt nu af

En na afloop pizza

De aardappeleters van Van Gogh waren misschien arm, maar aten wel aan tafel en op stoelen. Waarom zitten deze pizza-eters op grond, terwijl er ook een grote bank in de kamer staat? Hans Aarsman analyseerde de foto en ontdekte nog meer over het tafereel.

02:09
Geselecteerd Speelt nu af

Aarsman Collectie: Van vlees en bloed

De gezichtsuitdrukkingen van robot Sophia komen zo dicht bij die van de mens dat het griezelig wordt. Haar constructeurs hebben geprobeerd daar iets aan te doen.

02:13
Geselecteerd Speelt nu af

Aarsman Collectie: Sulawesi

Na de aardbeving op Sulawesi is er een groot tekort aan brandstof. Maar fotodetective Hans Aarsman vraagt zich vooral af wat die man met die slang doet. Hij toch niet die containers aan het vullen met benzine uit een slang? En waar is eigenlijk iedereen gebleven?