Populair

NIEUW
02:31
Geselecteerd Speelt nu af

Heren, de korte broek mag uit de kast, maar hoe draag je ’m?

Heren, we weten het: een korte broek op kantoor wordt niet door iedereen gewaardeerd. Maar denk je op deze snikhete dag: goh, ik zou mijn benen toch een keer willen ontdoen van dat vermaledijde stukje stof, ga er dan voor. En wel met deze tips.

NIEUW
02:50
Geselecteerd Speelt nu af

7 dingen die je moet weten over de drumsolo der drumsolo's

In het nummer In the Air Tonight van Phil Collins zit een drumsolo - zeg maar gerust de drumsolo der drumsolo’s - die álles veranderde. Als luisteraar hoor je een kabbelend nummer, totdat je na ruim drie minuten ineens op je hoofd wordt geramd met die donderende, galmende ‘PO-DUM PO-DUM PO-DOM PODOM DUM DUM’. Het geheim? De begrensde galm, oftewel 'gated reverb'. Vanaf 1981 hoorde je de gated reverb óveral, bijvoorbeeld in I Would Die 4 U van Prince of Bonnie Tyler's Total Eclipse of the Heart. Oké, officieel was de gated reverb al eerder te horen, en wel op een nummer van Peter Gabriel: Intruder. Maar Collins deed het voor het eerst op die kenmerkende, melodramatische ik-trap-je-deur-in-manier.

NIEUW
02:03
Geselecteerd Speelt nu af

Aarsman Collectie: ze zijn nat, maar gaan nog natter worden

In de Britse rivier de Eden wassen zigeuners traditiegetrouw elk jaar hun paarden. Hans Aarsman bekijkt de foto’s en ziet dat de beesten vooral naar de stal verlangen. Maar eerst moeten ze nog schoon: aan de teugels worden ze gedwee door een vrouw in regenlaarzen meegetroond naar de rivier.

NIEUW
03:26
Geselecteerd Speelt nu af

De lente maakt het voedselbos lawaaiig

Het is het seizoen van snelle veranderingen en uitbundige groei. Vroeg in de ochtend en laat in de avond is het een kakofonie van tegen elkaar opbiedende vogels. Ze hebben het moeilijk en sterven uit in ons land, maar zijn nu teruggekeerd van hun overwintering in Afrika. ‘Het is een drukte van belang.’

NIEUW
03:06
Geselecteerd Speelt nu af

Zo houdt Fortnite je verslaafd (en blijf je geld uitgeven)

Waarom is het computerspel Fortnite zo populair? Redacteur Niels Waarlo (zelf een waardeloze speler) pakt de virtuele wapens op en merkt hoe verslavend het spel is en waarom hij geld wil uitgeven aan pakjes en gekke dansjes.

NIEUW
04:09
Geselecteerd Speelt nu af

V-Vlog: geheime kasteelgangen en bijzondere souvenirs

Met een Landrover wordt Lisa Koetsenruijter naar kasteel De Haar gebracht, waar zij een openingsdiner attendeert voor de tentoonstelling ‘Bon Voyage! Groeten uit The Golden Age of Travel’. Ze loopt door geheime gangen, ziet bijzondere souvenirs en interviewt een barones.

Laatste video's

NIEUW
06:22
Geselecteerd Speelt nu af

Lantink bewijst meer dan alleen de vaginabroek te zijn

Ontwerper Duran Lantink wil om zoveel meer bekendstaan dan de ‘vaginabroek’ die hij ontwierp voor zangeres Janelle Monáe. In het Centraal Museum in Utrecht drukt hij bezoekers op humoristische wijze met de neus op de feiten: de kledingindustrie is verziekt. V-vlogger Lisa is onder de indruk.

NIEUW
02:09
Geselecteerd Speelt nu af

Parijzenaars komen in opstand na vier jaar Duitse bezetting

Het is deze week 75 jaar geleden dat de Parijse bevolking in opstand kwam tegen de Duitse bezetter. Maar waar kwamen al die jonge kerels op straat opeens vandaan, die zaten toch allemaal in Duitsland?

NIEUW
02:09
Geselecteerd Speelt nu af

Premier Justin Trudeau op bezoek bij de Inuit

De Canadese premier Justin Trudeau bezoekt de Inuit, en kondigt aan dat de regering gaat investeren in betere behuizing voor de inwoners van Nunavut. Het lijkt alsof de bezoekers hier in een iglo zitten, maar Hans Aarsman weet beter. En wat doet dat exotische fruitmandje daar?

NIEUW
03:44
Geselecteerd Speelt nu af

V-vlog: wat maakt gangsters en criminelen zo populair?

We verslinden series als Narcos en Undercover met meedogenloze schurken in de hoofdrol. Waarom zijn we zo gefascineerd door criminelen? Onze v-vlogger ging naar Museum Volkenkunde om erachter te komen. Maar het museumbezoek liep uit op een lichte deceptie.

NIEUW
02:00
Geselecteerd Speelt nu af

Wat kijken die klerken afwezig - De Aarsman Collectie

De klerken van het Lagerhuis moeten onpartijdig blijven, maar ze kijken tijdens het afscheid van Theresa May als premier wel heel beteuterd, ziet Hans Aarsman. Houdt onpartijdigheid in dat je als de dood van Pierlala uit je ogen kijkt bij het afscheid van een premier?

NIEUW
02:01
Geselecteerd Speelt nu af

Wat als Rutte zijn kat naar Trump had gestuurd?

Stel dat Rutte was weggebleven uit het Witte Huis, dan zou hij schitteren door afwezigheid. Nederland zou wereldwijd op de kaart staan. Betere reclame kun je niet hebben. Enig nadeel dat Hans Aarsman ziet: Rutte wint daardoor de komende verkiezingen.

Fitboy Maarten

Foodvlogs van Mooncake

De Voedselzaak

Populaire shows