Laatste video's

NIEUW
02:08
Geselecteerd Speelt nu af

Billboard van de AfD in Berlijn

Fotodetective Hans Aarsman bekijkt in de nieuwste video in zijn serie een billboard van de AfD in Berlijn – maar ziet vooral een ideale smoes om je met een schoon geweten te verlekkeren aan een naakte vrouw.

NIEUW
03:09
Geselecteerd Speelt nu af

Hoe (on)democratisch de Europese politiek is

In theorie is de Europese Unie hartstikke democratisch. Een overdreven vrolijk voorlichtingsfilmpje is zo gemaakt (en dat deden we dan ook). Toch heeft de EU niet een al te best imago. Hoe kan dat? Onwetendheid? Vast. Onoverzichtelijke besluitvorming? Dat ook.

NIEUW
05:36
Geselecteerd Speelt nu af

Wat sciencefiction zegt over de mens en maatschappij #v-vlog

‘Jongens, dichterbij mijn held ga ik niet komen’, beseft Lisa Koetsenruijter als ze bij de tentoonstelling Science Fiction, A Journey Into The Unknown oog in oog komt te staan met het script van haar lievelingsfilm 2001: A Space Odyssey. In de Kunsthal Rotterdam, tussen originele film-artefacten uit onder meer Interstellar, Star Wars en Inception, gaat ze op zoek naar wat sciencefiction zegt over de mens en de maatschappij.

NIEUW
02:21
Geselecteerd Speelt nu af

Blauw licht van de telefoon houdt jongeren wakker! Toch?

Slecht geslapen? Dat zal wel door het blauwe licht van je schermpje komen. Althans, zo kwam onlangs overal in het nieuws. Nou, wacht eventjes. Daglicht prikkelt je ogen ja, weet onze wetenschapsredacteur Maarten Keulemans: ‘Maar denk je nou echt dat een klein verlicht schermpje zich verhoudt tot een hele verlichte kamer?’

NIEUW
08:40
Geselecteerd Speelt nu af

‘Ik zeg altijd eerst dat ik uit Colombia kom’

Waarom ben jij donker en is je moeder wit, vroeg een klasgenootje ooit aan de geadopteerde Carolina Dijkhuizen. Het label ‘zwart’ laat de zangeres en actrice vanaf dan niet meer los. ‘Ik vond het zo lastig dat ik niet op mijn ouders, mijn broers of mijn vriendinnen leek.’

NIEUW
02:16
Geselecteerd Speelt nu af

Een glorieus moment, maar nergens vrouwen. Saaie boel

Deze passagiers vieren dat ze aan de dood zijn ontsnapt. Het scheelde geen haar, of de twee treinen waren tegen elkaar aangebotst. Lariekoek! Deze treinen lopen op stoom, hun ketels zijn gloeiend heet. Fotodetective Hans Aarsman weet hoe het wel zit.

Fitboy Maarten

Foodvlogs van Mooncake

Populair

NIEUW
03:06
Geselecteerd Speelt nu af

Zo houdt Fortnite je verslaafd (en blijf je geld uitgeven)

Waarom is het computerspel Fortnite zo populair? Redacteur Niels Waarlo (zelf een waardeloze speler) pakt de virtuele wapens op en merkt hoe verslavend het spel is en waarom hij geld wil uitgeven aan pakjes en gekke dansjes.

NIEUW
04:09
Geselecteerd Speelt nu af

V-Vlog: geheime kasteelgangen en bijzondere souvenirs

Met een Landrover wordt Lisa Koetsenruijter naar kasteel De Haar gebracht, waar zij een openingsdiner attendeert voor de tentoonstelling ‘Bon Voyage! Groeten uit The Golden Age of Travel’. Ze loopt door geheime gangen, ziet bijzondere souvenirs en interviewt een barones.

NIEUW
02:28
Geselecteerd Speelt nu af

Aarsman collectie: Merkel schenkt stukje Berlijnse muur

De basiliek van de heilige Franciscus van Assisi is het schoolvoorbeeld van bescheidenheid en opoffering. Wat hebben die roze letters, een stukje zelfverheerlijking, te zoeken op het stukje van de Berlijnse Muur dat Angela Merkel heeft meegenomen?

NIEUW
02:41
Geselecteerd Speelt nu af

Wie wil er nou wél leraar worden?

Wat wil jij later worden? Als je dat aan deze kinderen vraagt twijfelen ze geen moment: leraar. 'Zo'n leraar waarvan je later zegt: dat was een goede leraar. Zo'n leraar zou ik willen worden'

NIEUW
02:50
Geselecteerd Speelt nu af

Nazmiye Oral: zo’n gelukkig land, maar toch niet happy

Wat doen wij mensen als we ons over alles ontevreden voelen? Dan vallen we als ratten de zwakkeren aan in de groep, betoogt Nazmiye Oral in De Nieuwe Maan. ‘We stemmen op Baudet nu en op Wilders vroeger omdat ze precies doen wat wij voelen.’

NIEUW
02:22
Geselecteerd Speelt nu af

Blokkade met een verleden - Aarsman

Uit angst voor humanitaire hulp blokkeerden Venezolaanse autoriteiten de brug die Venezuela verbindt met Colombia. Maar staat dat roestige hek er niet al veel langer?

De Voedselzaak

Populaire shows