De cast van de musical Dear Evan Hansen. Er zijn in totaal zes Tony's binnengehaald met de musical.
De cast van de musical Dear Evan Hansen. Er zijn in totaal zes Tony's binnengehaald met de musical. © EPA

Musical Dear Evan Hansen wint in totaal vijf Tony's

Dear Evan Hansen heeft zondagavond in New York de Tony Award gewonnen voor beste musical. Daarnaast won de musical nog vijf Tony's, waaronder die voor beste acteur voor Ben Platt. Oslo won de prijs voor beste toneelstuk.

Dit off-Braodway stuk van J. T. Rogers is een gedramatiseerde reconstructie van de gebeurtenissen achter de schermen tijdens de onderhandelingen over de Oslo-akkoorden tussen Israël en de PLO. Dear Evan Hansen gaat over een sociaal onhandige middelbare scholier die in de nasleep van een tragedie zijn plek vindt op school.

Andere winnaars waren Bette Middler voor haar rol in Hello Dolly, de musical die ook de prijs voor beste revival won. Kevin Kline mocht een award ophalen voor zijn werk in Present Laughter, Cynthia Nixon voor haar rol in The Little Foxes en Laurie Metcalf kreeg het beeldje voor haar aandeel in A Doll's House, Part 2. Kevin Spacey presenteerde de ceremonie. Hij verscheen in verschillende gedaanten, onder anderen als oud-president Bill Clinton en als zijn House of Cards-personage Frank Underwood. Winnaar Kevin Kline maakte van de gelegenheid gebruik om een lans te breken voor de NEA (National Endowment for the Arts), een cultuurfonds dat onder vuur ligt van de regering-Trump.