Wonder boven wonder was mijn witte skipak niet geraakt

Goed. Het was mijn eerste skivakantie. Skiën ging niet vanzelf. Maar erger was dat ik een beetje ontregeld was. Ik stapte in verkeerde liften en sprong te laat af bij de lift. Ook raclette was nieuw voor mij. Het zag er onsmakelijk uit.

Redactie
Gelukkig was de witte skipas niet geraakt Beeld
Gelukkig was de witte skipas niet geraaktBeeld

Eenmaal in de kroeg was alles oké. De biertjes gaven me het gevoel de boel weer een beetje onder controle te hebben. Het ging gelijk hard. Met een volle blaas zocht ik het toilet. Wat een bende. Ik voelde dat ik meer moest, maar niet hier, geen denken aan. Ik gaf mijn vrienden een seintje en spoedde me naar onze kamer. Lopen ging maar net.

Gelukkig stond de lift klaar. Met samengeknepen billen en zweet op mijn rug bereikte ik de kamer. Terwijl ik door mijn knieën zakte, kwam de boel op gang. Meteen had ik door wat er mis was. Ik was vergeten het deksel omhoog te doen en zat boven op de pot. Op de stront. Het duurde even voordat de ernst van de situatie tot me doordrong. De poep was allesbehalve consistent. Ik kon niet met een papiertje een drol pakken en in de pot doen. 'Shit, shit, shit.' Wat nu? De stront met beide handen wegscheppen en ergens parkeren? Maar waar in godsnaam?

Het heeft me zeker een uur gekost om alle sporen uit te wissen. Wonder boven wonder was mijn witte skipak niet geraakt. Terug in de kroeg bleek iedereen flink beschonken. Niemand vroeg iets. Ik heb er nooit meer over gesproken.

Huber Jaspers, Utrecht

Dit was een waardige opvolger van ons vorige skiverhaal. Wie heeft er nog een? didu@volkskrant.nl

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden