WK voetbal in Nederland? Te gek voor woorden

Ik hoop vurig dat bij de stemming in december voor het WK in 2018 ons land, tezamen met België, buiten de boot valt (Binnenland, 31 juli)....

Heleen Baldinger-Van der LubbeAmsterdam Anita Schaaf en Dokkum

Het is toch te gek voor woorden wat er allemaal geëist wordt en wat de FIFA met die oude man aan het hoofd allemaal verlangt: snelwegen met aparte banen voor de bobo’s, BTW-vrij verblijf en inkopen doen, et cetera.

Staan deze mensen soms boven de wet? En waarom verlaagt Nederland zich zo door daarin mee te gaan?

En denkt de regering nu werkelijk dat we er economisch beter van worden? Volgens de Stichting Economisch Onderzoek (SEO) gaan we er juist op verliezen, misschien wel 1,1 miljard.

De komende bezuinigingsjaren laten toch zeker niet toe, dat er 500 miljoen euro geïnvesteerd wordt in extra wegen en stations, 900 miljoen in stadions en 200 miljoen in beveiliging?

En dan ons imago. Moeten we dat van voetbal laten afhangen?

Ik ben ontzettend boos op de regering dat ze dit allemaal toezegt, om over het reclameverbod nog maar niet eens te spreken.

Duurder dan linkse hobby’s
Als het WK voetbal in 2018 in Nederland gaat plaatsvinden, gaat ons dat 1,1 miljard euro kosten.

Als Rutte 18 miljard wil gaan bezuinigen, dan hoeft hij nog maar 16,9 miljard elders weg te schrapen als het WK niet naar Nederland gehaald wordt.

Maar wacht, er is een positief effect. Als hier gevoetbald wordt, worden jongeren gestimuleerd om aan sport te gaan doen. Maar waar moet 85 procent van de Nederlandse gemeenten nu noodgedwongen op bezuinigen? Juist, op de sportclubs! Om maar een citaat uit de voetbalwereld te gebruiken: ‘Ben ik nou zo slim of zijn zij zo dom?’

Hoe dan ook kost voetbal de belastingbetaler veel meer dan die zogenaamde linkse hobby’s waar Wilders het over heeft, maar daar hoor je niemand over.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden