Wc-rollenoorlog ophanden

In de woelige markt van de Oranje-prullaria is opnieuw ophef ontstaan. Na het omstreden oranje helmpje is er nu een oorlog tussen twee aanbieders van WK-toiletpapier ophanden....

De strijd gaat tussen het Scheisspapier van een samenwerkingsverband van twee Nederlandse ondernemingen en de grootste toiletpapierproducent van Europa, en het WK-papier van twee bevriende buren uit Hooge Zwaluwe.

Volgens Promo de l’Eau, een van de ondernemingen, is de animo voor hun product ‘gigantisch’. De wc-rol is bedrukt met de Duitse vlag en de slogan Olé, olé, olé, die Mannschaft durch die Plee!

Daar kunnen de particuliere aanbieders niet aan tippen. Hun rol heeft een eenvoudige lay-out: het papier is voorzien van een Duitse, danwel Nederlandse vlag, afgewisseld met de beeltenis van de Germaanse adelaar of de Hollandse leeuw.

Het duo uit Hooge Zwaluwe laat weten dat de toiletrol van de concurrent er ‘een stuk rommeliger uitziet’. Bovendien is hun eigen papier flink goedkoper. In de strijd om de klanten hoopt de tweemansonderneming hiermee een belangrijke slag te slaan.

De samenwerkende bedrijven laten zich echter ook niet onbetuigd. Zij wijzen op de humor van hun rol. Naast de genoemde slogan is er namelijk nog een bron van vermaak verwerkt op het kleine stukje papier. Midden op de Duitse vlag prijkt de tekst ‘plaats hier uw persoonlijk boodschap’.

Het duurt even, maar dan dringt de grap door: het is niet de bedoeling dat de consument een persoonlijk riedeltje laat afdrukken, maar de riekende ‘grote boodschap’ op die plek deponeert.

Zo word je volgens Promo de l’Eau ‘op een leuke manier herinnerd aan de vijandschap tussen het Duitse en het Nederlandse elftal’.

Het WK-team wenst zich niet met animositeit te afficheren en legt de nadruk op de sportiviteit. Vandaar dat de Duitsers op www.wkpapier.de een rol met Nederlandse vlag kunnen bestellen.

Zelf oordelen? Kijk op www.scheisspapier.nl en www.wkpapier.nl.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden