Watersporter gaat kilometers maken

Slimme watersporters doen komende week wandelschoenen aan. De 42ste Hiswa, vanaf vandaag in de RAI, is ruim 30 procent gegroeid en met twee hallen uitgebreid....

Watersporters die hun eigen schip willen (laten) bouwen, kunnen terecht in het nieuwe Casco-custombuilt Paviljoen. Cascobouwers van zeil- en motorboten, toeleveranciers en (jacht)architecten adviseren bij de keus van een werf, dek-uitrusting, elektronica en interieur. Reddingmaatschappij KNRM houdt op de Hiswa een snelle reddingboot ten doop. De nieuwe boot, die vanaf reddingstation Enkhuizen hulp zal bieden, is betaald door watersporters en fabrikanten. Op de Hiswa begint een andere inzamelingsactie. Doel is een nieuw onderkomen voor gehandicapte watersporters in de Loosdrechtse Plassen.

Aan vakanties op het water is een hele hal gewijd. Ook varen met kinderen krijgt volop aandacht. Ouders en kinderen vertellen over hun belevenissen op zeiltochten rond de wereld. Beginnertjes kunnen zeilles krijgen; naar keuze op het droge of in de haven van de RAI, waar ventilatoren Optimisten van wind voorzien.

Na drie jaar afwezigheid is de surfbranche weer aanwezig. Ook is veel ruimte gereserveerd voor de steeds populairder wordende duiksport. De laatste vier dagen van de Hiswa, 6 t/m 9 maart, is een duikpaviljoen open waar onder meer demonstraties worden gegeven in een instructietank.

Eveneens vanaf 6 maart is de FietsRAI 97, waar tweehonderd exposanten de nieuwste fietsen, elektrische en bromfietsen, fietskleding en accessoires tonen. Er zijn drie testparkoersen, waarvan één speciaal voor ligfietsen. Ook kinderen kunnen uitgebreid proefritjes maken. Mart Smeets praat driemaal daags met coryfeeën over de wielersport; rond deze talkshow-arena zijn exposities ingericht over de Tour de France '97 en over het werelduurrecord. De Fietsvakantiemarkt biedt informatie over tripjes en routes in binnen- en buitenland; ervaren fietsers verhalen over hun verre vakanties.

Hiswa 97, 1 t/m 9 maart, dagelijks 10-18 uur. Toegang ¿ 20; CJP, 4-12 jaar en Pas 65 ¿ 12,50; gezinskaart (2 volwassenen en 1 of 2 kinderen) ¿ 50.

FietsRAI 97, 6 t/m 9 maart, dagelijks 10-18 uur. Toegang ¿ 20; Pas 65 ¿ 12,50; t/m 11 jaar gratis. Kaartjes voor de FietsRAI bieden toegang tot de Hiswa en het Duikpaviljoen en omgekeerd.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden