Voetbal: 'Een zware klap voor Feyenoord'

NYON (ANP) - De verzwaarde straffen die de beroepscommissie van de UEFA vrijdag tegen Feyenoord uitsprak, zijn hard in Rotterdam aangekomen. ,,Dit is in alle opzichten een zware klap voor onze club en voor iedereen die Feyenoord een warm hart toedraagt'', bekende financieel directeur Onno Jacobs.

,,Deze straf heeft enorme implicaties voor onze club'', vervolgde hij. ,,Zowel op financieel als sportief vlak loopt Feyenoord heel veel schade op. We lopen recettes mis, tv-gelden, eventuele premies en ga zo maar door. Onze echte supporters zijn de dupe geworden van een stel mensen waar Feyenoord niets mee te maken wil hebben.''

Jacobs en huisjurist Joris van Benthem vertegenwoordigden Feyenoord vrijdag tijdens de mondelinge behandeling van de beroepszaak in Nyon. Het duo miste het eerste vliegtuig vrijdagochtend naar Zwitserland, waardoor de behandeling pas in de middag plaatsvond in plaats van in de ochtend.

Hooligans

Volgens Jacobs kwam de beroepscommissie van de UEFA tot de conclusie dat de incidenten in Nancy, waar Nederlandse hooligans tekeer gingen in de binnenstad en in het stadion, de club Feyenoord wel degelijk waren aan te rekenen.

,,We hebben nogmaals uiteen gezet hoe wij vooraf hadden gewaarschuwd voor de lieden die op eigen gelegenheid naar Nancy waren gereisd en zich daar misdragen hadden. Wij konden de verantwoordelijkheid voor die ons onbekende personen niet dragen. Nu worden wij gestraft voor het gedrag van een aantal asocialen, terwijl wij ze niet hadden uitgenodigd.''

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden