Vitrisjenko ondanks griep beste gymnaste

Jelena Vitrisjenko uit de Oekraïne heeft de Grand Prix Rythmische Sport Gymnastiek van dit jaar in Deventer als de grote winnares afgesloten....

ANP

ANP

DEVENTER

Vitrisjenko was met een lichte griep onder de leden naar de laatste Grand Prix in Deventer gekomen. De naweeën daarvan waren zondagmiddag nog te merken. Zij won alleen de finale met knotsen. Op de andere onderdelen ging die eer naar Lipkovskaja (touw en hoepel) en Batirsjina (hoepel en lint).

Toch blijft Vitrichenko de beste van deze tijd. Bij de komende wereldkampioenschappen in Berlijn gaat zij dan ook als favoriete van start. Zij koppelt haar technische perfectie aan een volwassen expressie, waarbij het samenspel tussen muziek en bewegen bij de toeschouwers voortdurend emoties oproept.

Van de Nederlandse deelneemsters maakte de 16-jarige Sabine Hoogendijk uit Woerden de beste indruk. Haar technische tekortkomingen compenseerde zij door een haast on-Nederlandse expressie. Hoogendijk mocht zondagmiddag buiten mededinging meedoen in de hoepel-finale, waar zij een sprankelende oefening liet zien.

Samen met de Nederlandse kampioene Ramona Stook, met een wild-card voor alle finales geplaatst, en Lucinda Schuurman reist zij komende week af naar Berlijn waar van 22 tot en met 26 oktober de wereldkampioenschappen worden gehouden. Stook had al eerder een ticket voor Berlijn gekregen. Hoogendijk en Schuurman voldeden in Deventer moeiteloos aan de kwalificatie-eis van 36.20.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden