Vandenbroucke verlaat Cofidis en kiest voor ONCE

De Belgische wielrenner Frank Vandenbroucke heeft gisteren bekendgemaakt dat hij zijn ploeg Cofidis verlaat en voor het team van ONCE heeft gekozen....

Van onze sportredactie

Cofidis schorste de renner in mei omdat hij verdacht werd van doping. Vandenbroucke had contact met Bernard Sainz, paardenfokker en kwakzalver, die hem voorzag van bepaalde middelen. Na onderzoek bleek de Belg vrijuit te gaan. In juni hief Cofidis de schorsing op.

'VDB' vindt niettemin dat zijn werkgever hem veel te lichtvaardig heeft geschorst. De ploegleiding vroeg de renner niet om zijn weerwoord toen hij werd opgeroepen door het gerecht om een verklaring af te leggen. Daarbij betreurt Vandenbroucke het dat de ploegleiding na de hele affaire nooit verontschuldigingen heeft aangeboden.

De commissie die de zaak van Rabobank-renner Erik Dekker onderzoekt, heeft nog enkele weken nodig voor haar eindrapportage.

De coureur kreeg in oktober tijdens de WK op de weg in Verona een startverbod wegens een te hoge hematocrietwaarde. De commissie bekijkt in opdracht van de Rabobank of hiervoor een verklaring is. Het rapport verschijnt nu waarschijnlijk in de week van 20 december.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden