Van den Hoogenband blijft bij Nike

AMSTERDAM (ANP) - Pieter van den Hoogenband dient zijn contract met sportartikelenmerk Nike toch uit. Zijn manager Patrick Wouters heeft dit vrijdag laten weten.

De verbintenis, die doorloopt tot en met de Olympische Spelen van 2008, kwam onder druk te staan omdat de drievoudig olympisch kampioen in maart bij de wereldkampioenschappen zwemmen in Melbourne zijn wedstrijden zwom in een broek van concurrent Speedo. Testen in de aanloop naar de WK hadden uitgewezen dat Van den Hoogenband beduidend sneller zwom met de nieuwe broek van Speedo dan met die van Nike. Hij besloot daarom van materiaal te wisselen.

,,We hebben de afgelopen periode gesprekken gehad waarin de zaak is geëvalueerd en uitgepraat. Beide partijen hebben daarop besloten de samenwerking voort te zetten'', lichtte Wouters toe. ,,Het siert Nike dat ze dit willen na alles wat er is gebeurd. Ze waren er niet blij mee, maar hebben toch besloten met Pieter verder te gaan.''

Succes bij Olympische Spelen

Van den Hoogenband heeft op zijn beurt richting Nike het vertrouwen uitgesproken dat het bedrijf met al zijn kennis en bronnen in samenwerking met hem het ideale materiaal kan maken dat hem volgend jaar succes zal brengen bij de Olympische Spelen in Peking. Wouters: ,,Nike heeft daar nu anderhalf jaar de tijd voor, dus we zijn ervan overtuigd dat dit goed zal komen. We zijn blij dat dit hoofdstuk nu is afgesloten en Pieter zich weer volledig op het zwemmen kan richten.''

Van den Hoogenband zal vanaf vrijdag bij de Nederlandse kampioenschappen in Amsterdam weer in zijn vertrouwde Nike-broek starten.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden