Trainer geschorst wegens seksueel misbruik pupillen

De vroegere trainer van tafeltennistopper Mirjam Hooman - Kloppenburg, W. L. uit Zutphen, mag twee jaar lang geen training geven aan jeugdleden van de Nederlandse Tafeltennis Bond....

Van onze tafeltennismedewerker

AMSTERDAM

De Zutphense trainer is op verschillende momenten aangeklaagd door vier pupillen van een tafeltennisclub uit Almelo. In de zeer gedetailleerde beschrijvingen uit de openbare uitspraak van de tuchtcommissie komt naar voren dat de veroordeelde trainer jongens en meisjes tijdens de trainingsoefeningen op intieme plaatsen heeft betast. De beschuldiging dat de trainer opzettelijk doucheruimtes zou hebben betreden om de meisjes naakt te bekijken, werd niet bewezen geacht.

De uitspraak van de tuchtcommissie is openbaar. Opmerkelijk is dat de trainer in de tien kantjes tellende uitspraak bij naam en toenaam wordt genoemd. Dit is gedaan, aldus de tuchtcommissie, omdat L. langdurig is geschorst en de clubs en afdelingen dienen te weten om wie het gaat.

De tuchtcommissie stond onder leiding van mr. dr. H. Sackers, in het dagelijks leven hoofddocent aan de Nijmeegse universiteit en rechter in Den Bosch.

L. is sinds medio jaren zestig actief in de tafeltenniswereld, aanvankelijk als speler van de Zutphense vereniging Hercules. Na zijn actieve carrière boekte hij successen als trainer van de Zutphense club Torenstad.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden