Topvolleybal krijgt steun van Nevobo en NOC*NSF

De sportkoepel NOCNSF en de volleybalbond Nevobo gaan zich inspannen om topvolleybal in Nederland te continueren. Joop Alberda, Marcel Sturkenboom van NOCNSF en Peter van der Loo, directeur van de volleybalbond, hebben dit dinsdag toegezegd in een gesprek met Toon van der Burgt, die de coaches en spelers vertegenwoordigt....

'NOC*NSF en de Nevobo zijn positief over het reddingsplan dat de coaches en de spelers op tafel hebben gelegd. Ze willen ons helpen een doorstart te maken', aldus Van der Burgt.

De coaches presenteerden hun reddingsplan nadat bleek dat Top Volleybal Nederland (TVN) niet bij machte was de financiële problemen op te lossen. De stichting heeft inmiddels de procedures in gang gezet om het faillissement aan te vragen. De verwachting is dat dat in de loop van deze week officieel zal gebeuren.

Het belangrijkste doel van Van der Burgt is dat de nationale teams hun programma's voor 2003 kunnen uitvoeren. Het is de bedoeling dat de Nevobo mensen zal leveren om de praktische zaken te gaan regelen. De bondsraad van de volleybalbond moet hier officieel toestemming voor geven, maar Van der Burgt verwacht dat daar sne duidelijkheid over zal komen.

'Een aantal belangrijke dingen moet op korte termijn geregeld worden. Voor de lange termijn gaat het erom dat het vertrouwen wordt teruggewonnen bij de spelers en de coaches. Alberda kan daarbij een buffer vormen. In alle rust kan dan worden bekeken wat het verstandigste model is voor topvolleybal in Nederland. Het belangrijkste is nu dat we de programma's van 2003 kunnen continueren. Zowel Nevobo als NOCNSF heeft ook toegezegd dat de talentontwikkeling door kan blijven gaan. Binnen TVN zou dit onderdeel sneuvelen.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.