Topliga van tien in badminton ?

Het leek zo'n mooi idee. De badmintonners wilden hun eredivisie opwaarderen tot een topliga waarvan de wedstrijden op doordeweekse avonden zouden gaan plaatsvinden....

Lopende de competitie bleek dat Duinwijck dreigde te gaan degraderen. Dat kwam de topliga-organisatoren niet zo goed uit, want de Haarlemse club is immers 'het Ajax van de pluimbalwereld'.

Duinwijck wist zich te handhaven door heel handig twee spelers uit Indonesië in te schakelen. Het vervolg is bekend. Concurrent ESCA spande een kort geding aan dat glansrijk werd gewonnen. Daarna is het nooit meer rustig geworden binnen de NBB. Alle varianten worden bedacht om uit de problemen te komen.

De Bondswedstrijdencommissie (BCW) kwam zelfs op het even creatieve als absurde idee om ESCA en Duinwijck nog maar eens tegen elkaar te laten spelen. Daar gingen de beide clubs niet mee akkoord. Vervolgens sleepte deze commissie Duinwijck voor tuchtrechter Jan Veldman. Deze jurist op het ministerie van economische zaken probeerde vrijdagavond de knoop te ontwarren die is ontstaan.

Hij komt binnenkort met een uitspraak, maar inmiddels gaan de vergaderingen door. Deze week staan er weer twee op stapel. Het bondsbestuur praat woensdag apart met Duinwijck en donderdag worden de overige clubs op het bondsbureau verwacht.

Dé oplossing die steeds meer ingang vindt om uit de problemen te komen, is om een topliga te creëren van tien clubs. Ze weten dan één ding zeker: ze krijgen komend seizoen heel wat extra publiciteit.

En alles is toch beter dan het mogelijke alternatief: helemaal geen competitie?

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden