Timmer verwacht vertrek Hiddink

EINDHOVEN (ANP) - De dagen van Guus Hiddink als trainer en technisch directeur van PSV lijken geteld. Zondag gaf PSV's president-commissaris Jan Timmer in De Telegraaf aan dat hij verwacht dat de trainer vertrekt uit Eindhoven.

,,En met mij duizenden krantenlezers en televisiekijkers'', aldus Timmer in een reactie aan het ANP. ,,Zijn bodylanguage spreekt boekdelen.'' Timmer ergert zich aan de manier waarop Hiddink de laatste weken omgaat met zijn naderende vertrek. De trainer flirt openlijk met andere werkgevers, maar hult zich tegelijkertijd in nevelen als zijn toekomst wordt besproken. Volgens Timmer schaadt hij daarmee PSV: ,,Het is niet in het belang van de club. Ik vind dat iemand sneller zijn beslissing kenbaar moet maken.''

De dagen dat Hiddink onbekommerd zijn werk kon doen als trainer en technisch directeur van PSV zijn voorbij. De succesvolle oefenmeester verliest langzaam zijn aureool van onaantastbaarheid. Hiddink is de afgelopen jaren met PSV ongekend succesvol geweest en dat succes heeft hem immens populair gemaakt in de voetbalwereld. Waar ter wereld een trainer wordt ontslagen, wordt zijn naam genoemd.

Gang van zaken

Timmer vindt dat storend. Hij heeft Hiddink inmiddels laten weten dat hij het totaal oneens is met de huidige gang van zaken bij de club. Omdat Hiddink zijn beslissing over een al dan niet aanblijven bij PSV - zijn contract loopt nog een jaar door - al wekenlang voor zich uit schuift, beginnen ook andere geledingen binnen de club zich te roeren. Timmer ergert zich en de assistent-trainers Fred Rutten en René Eijkelkamp zijn in beeld als opvolgers van interim-coach Jan van Staa bij FC Twente.

Hiddink laat zich er niet door afleiden en volhardt in zijn stilzwijgen over de toekomst. Zaterdagavond na afloop van de wedstrijd PSV-NEC wilde hij niet reageren op alle speculaties. ,,Ik zeg nu niets over de toekomst. Rutten en Eijkelkamp zijn prima trainers die overal aan de slag kunnen. En waar ik volgend jaar aan de slag ga, wordt ook snel duidelijk. Deze week praten we verder.''

Voorzitter Rob Westerhof wordt inmiddels geconfronteerd met bewegingen binnen de club waar hij amper vat op lijkt te hebben. Zaterdag vertelde hij aan televisiezender Talpa dat hij de zaak nog in de hand heeft. Hij was net teruggekeerd van een zakenreis naar Hongkong en hoorde daar over de onrust in zijn trainersstaf. Een dag na zijn terugkeer maakt president-commissaris Timmer het hem moeilijk met zijn uitspraken.

De preses was zondag niet bereikbaar voor commentaar, maar heeft eerder al aangegeven dat hij deze maand duidelijkheid verwacht over de situatie in het trainerskader. Als Hiddink verdwijnt, en met hem Rutten en Eijkelkamp, rest voor PSV een immens technisch vacuüm. Zeker omdat lang niet zeker is dat de bepalende spelers Cocu, Alex, Gomes en Ooijer in dat geval in Eindhoven blijven voetballen.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden