Tiger Woods is weer terug en gaat op jacht naar vijftiende majortitel

Golfvirtuoos van weleer Tiger Woods is van plan in 2018 weer aan de majortoernooien mee te doen in een poging een vijftiende titel te halen in het grand slam van de golf.

Foto afp

'We gaan nu uitzoeken welk speelschema het beste is in de opbouw naar de majors. Oefenen en toernooien spelen - niet te veel - op de banen die daarvoor het geschiktst zijn. Met het hele team zullen we ons daar nu over gaan buigen', zei hij zondag na afloop van zijn eerste wedstrijd in tien maanden op de Bahama's. De eerste major is de US Masters voor het groene jasje die in april plaatsvindt in Augusta.

Woods was tevreden over zijn spel en zei dat zijn oude blessures niet hadden opgespeeld. Onder de toeschouwers was onder meer tennisser Rafael Nadal ('ik ben een groot bewonderaar van hem') die ook al enige keren vanwege blessures is afgeschreven maar terugkwam.

Woods werd gedeeld negende in een veld van 18 topspelers met een score van acht slagen onder par. Winnaar van het toernooi met drie miljoen euro aan prijzengeld werd de Amerikaan Rickie Fowler met -18. Maar Woods bleef onder meer de winnaars van de US Open en US PGA en wereld nummer één Dustin Johnson voor. Drie ronden scoorde hij onder par, zij het dat de laatste met een eagle (twee onder par) en een double bogey (twee boven) wisselvallig was. Alleen de ronde op zaterdag met 75 slagen was matig.

Hij zei op voorhand onzeker te zijn geweest. Een half jaar geleden dacht Woods vanwege een chronische rugblessure zelfs nooit meer een rondje voor de lol te kunnen spelen. Hij twijfelde of hij voldoende adrenaline had om in het professionele circuit nog een serieuze deelnemer te zijn. Vooral de putts en het korte spel met de ijzers gingen goed, zei hij na afloop. 'Ik sloeg de ballen nog niet zo ver als ik op de training thuis had gedaan. Maar ik ben er heel erg tevreden mee.'

Ook de televisiezenders waren tevreden. Golf Channel, dat het toernooi uitzond, was op donderdag de meest bekeken sportzender van de VS. De commentatoren van de zender verwelkomden elke slag van Woods met termen als briljant, ongelooflijk en onvoorstelbaar. Zij zijn blij dat de publiekstrekker weer terug was.

Maar één toernooi schept geen zekerheid. Vorig jaar maakte Woods ook zijn comeback op zijn eigen toernooi. Maar twee maanden later speelde zijn blessure weer op en speelde hij niet meer. Daarna werd hij door de politie opgepakt vanwege rijden onder invloed omdat hij langs de weg lag te slapen in een auto. Maar na een vierde operatie en een zorgvuldig gepland hersteltraject is hij terug. Vooralsnog.

Meer over