Tien nieuwe veldjes voor straatvoetbal

Dennis Bergkamp leerde zoals zoveel jongens voetballen op straat. In zijn geval was dat ergens in Amsterdam-West. In deze tijd dat alle open plekken in steden en dorpen worden volgebouwd en alles moet wijken voor de auto is het nodig dat gemeenten speciale terreintjes aanleggen waarop gespeeld kan worden....

Als alles goed gaat komen er de komende maanden in tien plaatsen in Nederland speciale trap- en voetbalveldjes voor de jeugd bij. Daardoor is een actie gestart onder de naam 'Project 10 voor 10'. De twee 10en staan voor het rugnummer van Bergkamp en voor de tien veldjes. De Arsenal-speler heeft vorige week aan tien speciaal naar Londen gereisde mannen en vrouwen symbolisch een schop overhandigd bij wijze van startsein. De veldjes komen in Amsterdam: Bos en Lommer, Utrecht: Vlampijpstraat, Nijmegen: Dukenberg/Zwanenveld, Enschede: Deppenbroek, Goes: Goese Polder, Den Haag: Moerwijk/Van Maerlantlaan, Alkmaar: Kogerveld, Almere: Muziekwijk Noord, Maastricht: Statenkwartier en Leeuwarden: Westeinde.

De actie is volgens de Sponsoring Adviesgroep een idee van Bergkamp en een fabriek van scheer- en andere apparaten in samenwerking met het Nationale Jeugdfonds Jantje Beton. Het geld moet onder meer komen van mensen die er lol in hebben een speciale shaver (oranje van kleur en met rugnummer 10 van Bergkamp er op) aan te schaffen. Een deel van de aankoopprijs gaat naar het goede doel.

Op 10 juni moeten de veldjes speelklaar zijn. Op die dag wordt in Frankrijk afgetrapt voor het WK-toernooi.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden