Ten Napel heeft het helemaal verbruid

Van de miljoenen Nederlanders die de afgelopen weken de wedstrijden van het Nederlands elftal volgden, heeft een groot deel zich geërgerd aan het commentaar van Evert ten Napel....

Bij de radiozender Talkradio 1395 AM stromen de reacties binnen op de twee weken geleden begonnen actie 'Evert ten Napel op de brandstapel'. De Volkskrant ontvangt ingezonden brieven met kritiek op Ten Napel. Ruim een week geleden verscheen in deze krant een tekening van Jos Collignon; op de prent maakt Hiddink op de buis twee wissels in de opstelling bekend en smeekt een kijker om de wissel van Ten Napel.

De reacties zijn onverdeeld negatief. Luisteraars van Talkradio noemen de Studio Sport-commentator 'een landverrader, een meelijwekkende herhaler van loze feitjes, emotieloos en overdreven objectief'.

Velen verzamelden voorbeelden van Ten Napels 'waardeloze' commentaar. Een luisteraar heeft gedurende het WK meer dan zestig keer 'de messen zijn geslepen' geturfd. Scheidsrechters en spelers gaven volgens Ten Napel voortdurend 'hun visitekaartje af'.

In Het Parool geeft Henk Spaan dagelijks cijfers aan spelers en andere betrokkenen bij het WK. Ten Napel kreeg na de wedstrijd Nederland-Brazilië van Spaan een vier. 'Het gewauwel was werkelijk niet om aan te horen', aldus Spaan. Volgens hem is Theo Reitsma de enige commentator die meekan op internationaal niveau.

Ten Napel lijkt zich weinig van de kritiek aan te trekken; 'Van mijn baas heb ik nog geen klachten gehoord.'

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden