Serena Williams.
Serena Williams. © ANP

Serena Williams was twee maanden zwanger toen ze Australian Open won

Serena Williams speelt de rest van het jaar geen tenniswedstrijden meer. De 35-jarige Amerikaanse is zwanger. Ze verwacht in het najaar een kind. Via een woordvoerder heeft ze laten weten dat ze van plan is volgend jaar terug te keren in het profcircuit. Williams was al twee maanden zwanger toen ze in januari de Australian Open won.

De bevestiging van Williams' zwangerschap kwam een dag nadat ze een selfie op Snapchat publiceerde met de tekst '20 weeks'. Op de foto lijkt ze trots een beginnende buik te tonen. De afbeelding werd even later verwijderd, waarna speculaties over haar zwangerschap begonnen. Williams kondigde in december aan dat ze zich had verloofd met een internetondernemer.

Hoewel Williams sinds haar zege op de Australian Open geen wedstrijden meer heeft gespeeld, neemt ze maandag de koppositie op de wereldranglijst over van Angelique Kerber. In Melbourne won ze haar 23ste grandslamtitel, een record in het proftijdperk. Alleen de Australische Margaret Court kwam tot 24 hoofdprijzen, maar ze veroverde 13 van haar grandslamtitels in het amateurtijdperk.

Court veroverde haar laatste drie titels, in 1973, na de geboorte van haar zoon. Of Williams als moeder ook prijzen wint, valt te bezien. Ze heeft al vaak bewezen dat de ongeschreven wetten van de topsport op haar niet van toepassing zijn. Ze is verreweg de oudste vrouw die de wereldranglijst heeft aangevoerd. Volgend jaar zal ze 36 jaar zijn. Van haar 23 grandslamtitels won ze er 10 nadat ze de 30 jaar was gepasseerd.

Verschillende tennissers zijn als moeder ook succesvol geweest. Behalve Court wonnen ook Kim Clijsters en Evonne Goolagong grandslamtitels, al waren op het moment van hun zeges nog geen 30 jaar oud. Voormalig nummer één Victoria Azarenka (27) heeft onlangs ook een kind gekregen. Ze is van plan om deze zomer terug te keren in het profcircuit.