Schaatsbond legt Thomas voor drie jaar vast

Annamarie Thomas blijft, evenals drie andere leden van de voormalige sprintploeg van Peter Mueller, de nationale schaatsbond KNSB trouw. De Friezin verbond zich vrijdag voor drie jaar aan de kernploeg....

Van onze verslaggever

Met de ondertekening van de contracten door het viertal sloeg de KNSB een belangrijke slag in de prestigestrijd met de commerciële ploegen. Begin maart kaapte de commerciële equipe SpaarSelect sprintcoach Mueller en diens pupillen Bos en Wennemars bij de bond weg. Bij die gelegenheid kondigde SpaarSelect aan ook de overige leden van Muellers sprintploeg te willen contracteren.

Thomas, die vorig jaar dweepte met coach Mueller, noemde haar verrassende keuze voor de bond een garantie voor een succesvolle toekomst. 'Het is waar dat ik zeer tevreden was over Mueller en ik heb vaak gezegd dat ik graag met hem verder ging, maar de aanbieding van de bond was gewoon beter. Hier kan ik voor drie jaar tekenen, bij SpaarSelect niet.'

Thomas erkende dat de bond in financieel opzicht inmiddels even aantrekkelijk is als een commerciële ploeg. 'Misschien zelfs wel beter. Maar ik heb niet alleen voor het geld gekozen.' Haar teamgenote Tonny de Jong tekent binnenkort wel voor SpaarSelect. 'Tonny is afhankelijker van Mueller dan ik', aldus Thomas.

De KNSB werkt komend seizoen met twee gemengde kernploegen. Thomas maakt deel uit van de selectie van Henk Gemser. Daartoe behoren verder Ids Postma, Carl Verheijen, Jelmer Beulenkamp, Ralf van der Rijst en Marieke Wijsman. Bondscoach Kemkers, die met volgend voorjaar Gemser opvolgt, trekt met Barbara de Loor, Renate Groenewold, Andrea Nuyt, Jochem Uytdehaage, Sicco Janmaat en Jeroen Straathof langs de ijsbanen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden