's Nachts in Shanghai

Vorige week vrijdag mailde ik een succeswens naar mijn collega van ELLE Brazilië. ‘May the best team win’, schreef ik, en daarmee bedoelde ik: laat Brazilië in godsnaam de Hollanders uit het toernooi bonjouren....

Cécile Narinx (1971 en hoofdredacteur ELLE)

Niet dat ik tegen voetbal ben, of tegen het Nederlands elftal. Helemaal niet, maar het was gewoon handig geweest, een nederlaag. Feit is dat ik getrouwd ben met een sportfotograaf die al vanaf begin juni in Zuid-Afrika zit, en net zolang blijft als het Nederlands elftal. Feit is ook dat er dit weekend een ELLE-conferentie in Shanghai gepland staat. Met als gevolg dat ik zoon en dochter, die vakantie hebben, naar hun grootouders in Zeeland moest brengen – op de dag dat de Tour daardoorheen kwam kachelen en alle wegen verstopte.

U begrijpt, de sportevenementen kwamen me even de neus uit.

Woensdagavond vloog ik naar China, en terwijl ik een film keek, kreeg ik de eindstand van Spanje - Duitsland door vanuit de cockpit. De Duitse zakenman die naast me lag te slapen had de stewardess bij het opstijgen gesmeekt of hij op de hoogte kon worden gehouden. Met liefde heb ik hem wakker gepord en verteld dat er nieuws was. Hij was ‘nicht amusiert’.

In Shanghai bleek ook de hoofdredactrice van ELLE Duitsland nogal verdrietig. Die van de Braziliaanse ELLE had er nog erger de p in.

Ondertussen heb ik mijn collega van ELLE Spanje listig ontweken en in elk geval al één lokale Hollander getackeld om de finale mee te kijken. Zodra ik met goed fatsoen weg kan bij de Chinese ELLE Style Awards zondagavond zoeken we een bar met groot scherm op in Shanghai. Al is het half drie ’s nachts hier als de wedstrijd begint, en moet ik een paar uur later weer huiswaarts vliegen, ik ga die wedstrijd zien. En ordinair hard schreeuwen, juichen en fluiten als ze winnen. En dan hébben we het er gewoon niet meer over, dat onze jongens mijn man zo schandalig lang van huis hebben gehouden. Hup, Holland. HUP!

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden